Naslovna Sastojci Belo vino

Sastojak: belo vino

spagete sa brokolijem i sampinjonima posna jela

Špagete sa brokolijem i šampinjonima

Potrebno je: 500 gr posnih špageta, 200 gr brokolija, 1 šargarepa, 1 sveža paprika, 1 sveža ljuta papričica, 100 gr šampinjona, glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 2 kašike soja sosa, 1 dl...
riblje rolnice

Riblje rolnice

Za riblje rolnice potrebno je: 4 komada bele ribe srednje veličine (idealna bi bila riba list), 2 glavice crnog luka, 1 limun, 2 dl belog vina, malo peršuna, so, brašno, margarin, ulje
Toplo predjelo sa lignjama i pasuljem

Toplo predjelo sa lignjama i pasuljem

Potrebno je: 4 očišćene lignje, 230 g pasulja iz konzerve, ljuta papričica, čen belog luka, 3 kašike maslinovog ulja, dve-tri grančice bosiljka, 0,5 dl belog vina, 0,5 dl vode so. Priprema: Očišćene lignje isecite na...
posna corba od lignji i oslica

Posna čorba od lignji i oslića

Sastojci za posnu čorbu od lignji i oslića: 300 g lignji, 300 g oslića, 1 glavica crnog luka, 1 čen belog luka, 1 zelena paprika, 2 paradajza, ulje, so, biber, pola čaše vina, 1 litar vode.
pijana kečiga recept

Pijana kečiga

Sastojci za pijanu kečigu: 1 kg kečige, 100 g margarina, 1 litar belog vina, ruzmarin, kapar, lorber, limun, peršun, biber u zrnu, so.
Posne pečurke sa krompirom recept

Posne pečurke sa krompirom

Sastojci za posne pečurke sa krompirom: 250 g svežih pečuraka, 200 ml belog vina, sok od pola limuna, kašika brašna, 1 kg krompira, biber, ulje, so, ruzmarin.
paprikas od ribe s vinom

Posni paprikaš od ribe s vinom

Sastojci za posni paprikaš od ribe s vinom: kilogram i po somovine ili druge rečne ribe, 1 kg luka, 4 dl belog vina, 1 velika kašika sirćeta, decilitar i po ulja, 1 kašičica ljute aleve paprike, 1 kašičica slatke aleve paprike, 4 zrna bibera, 1 kašika pirea od paradajza, 1 velika kašika peršunovog lišća, 1 kašičica celerovog lišća, mleveni biber, so.
sos od paradajza i belog vina

Posni sos od paradajza i belog vina

Sastojci za posni sos od paradajza i belog vina: 1 kg paradajza, 1 čen belog luka, pola čaše maslinovog ulja, čašica belog vina, peršunov list, biber, so.
Riba sa pečurkama i limunom recept

Riba sa pečurkama i limunom

Sastojci za ribu sa pečurkama i limunom: 4 fileta ribe po izboru, svaki od po 120 g, 350 g šampinjona, glavica luka, čen belog luka, limun, veza peršuna, 3 kašike suvog belog vina, 3 kašike maslinovog ulja, so, biber.
Riblje pečenje u vinu recept

Riblje pečenje u vinu

Sastojci za riblje pečenje u vinu: 300 g šarana, 300 g somovine, 300 g kečige, šolja ulja, šolja i po belog vina, ljuta papričica, biber, lovorov list, peršunov list, so.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -