Naslovna Sastojci Crni luk

Sastojak: crni luk

Posni đuveč iz rerne

Posni đuveč iz rerne

Sastojci za posni đuveč iz rerne:3 veće glavice crnog luka,6-7 mesnatih paprika,1-2 šargarepe,2 krompira,peršunov list,biber i so,malo crvene mlevene paprike,riba po izboru (može i bez nje),4 kašike opranog pirinča,2 paradajza ili 1 veći oljušten.
Hilandarska čorba od krompira

Hilandarska čorba od krompira

Sastojci za Hilandarsku čorbu od krompira:1kg krompira,500g šargarepe,2-3 glavice crnog luka,so,malo ulja,origano,peršun.
Posno sočivo sa pečurkama

Posno sočivo sa pečurkama

Sastojci za posno sočivo sa pečurkama:2 srednje glavice crnog luka,3 čena belog luka,3 srednje šargarepe,1l supe od povrća iz kocke,400g šampinjona,200g crvenog sočiva,500g zrelog paradajza,150ml soka od paradajza,1 kašičica ljute tucane paprike,mleveni biber,ulje,so.
Posni pilav od soma

Posni pilav sa somovinom

Sastojci za posni pilav sa somovinom: 2 glavice crnog luka, 2 šargarepe, 1 kriška celera, 1kg očišćenih kotleta soma, 100g mladog graška, 2 lovorova lista, 200g pirinča, 50g margarina, biber, so, ulje.
Posne taljatele sa morskim plodovima

Posne taljatele sa morskim plodovima

Sastojci za posne taljatele sa morskim plodovima:400g taljatela,500g očišćenih morskih plodova,2 srednje glavice crnog luka,2 čena belog luka,4 pečene paprike,2 pune kašike paste od paradajza,100ml belog vina,1 kašičica šećera,1l supe od povrća,2 kašike seckanog peršuna,mleveni biber,ulje, so.
Crveni rižoto sa gamborima

Crveni rižoto sa gamborima

Sastojci za crveni rižoto sa gamborima:500g očišćenih gambora,1 konzerva paradajz pelata,1 glavica crnog luka,2-3 čena belog luka,2dl belog vina,250g pirinča,oko 750ml bujona od povrća,2 kašike maslinovog ulja,so, biber,peršun,posni kačkavalj.
Riba sa aromatičnim nadevom

Riba sa aromatičnim nadevom

Sastojci za ribu sa aromatičnim nadevom:2 fileta ribe po želji,so, biber, maslinovo ulje ,100g čeri paradajza ,1/2 crnog luka,svež bosiljak,1 veza peršuna,3 parčeta tost hleba, 50g posnog kačkavalja.
Posna čorba od tikvica

Posna čorba od tikvica

Sastojci za posnu čorbu od tikvica:1kg tikvica,kašika maslinovog ulja,glavica crnog luka,2 čena belog luka,1/2 kašike karija,kocka za supu od povrća,so i biber po ukusu,kašika iseckanog svežeg peršuna,krutoni (tost) za dekoraciju.
Posna čorba od šampinjona sa belim vinom

Posna čorba od šampinjona sa belim vinom

Sastojci za posnu čorbu od šampinjona sa belim vinom:250g šampinjona,2 kašike margarina,1 manja glavica crnog luka,kašika brašna,2dl belog vina,1 čen belog luka,so,biber,peršunov list.
Posni pirinač na manastirski način

Posni pirinač na manastirski način

Sastojci za posni pirinač na manastirski način:1 i 1/2 šolje pirinča,1 glavica crnog luka,1 velika paprika, crvena ili zelena,10 crnih maslina,1 šargarepa,2 kašike paradajz pirea,1 mala tikvica,150g pečuraka,so,ulje,peršun,1 kašika suve nane.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

Prijatelji sajta

after x drinks
- Advertisement -