Naslovna Sastojci Crni luk

Sastojak: crni luk

najukusniji krompir

Najukusniji posni krompir

Sastojci za najukusniji posni krompir: 1/2 kg krompira, 1 glavica crnog luka, 2 kašičice aleve paprike, 20 g margarina, vegeta, biber, ulje.
palenta sa pecurkama

Posna palenta sa pečurkama

Sastojci za posnu palentu sa pečurkama: 160 g praziluka ili crnog luka, 650 g paradajza, 400 g svežih šampinjona, 200 g kuvanog paradajza, 15 g seckanog peršuna, 15 g seckanog lista celera, 200 g palente, 3-4 čena belog luka, 0,5 dl belog vina, so, bosiljak, začini po ukusu.
posne lazanje sa morskim plodovima

Posne lazanje sa morskim plodovima

Sastojci za posne lazanje sa morskim plodovima: 250 g lazanja, 100 g margarina, 150 g biljnog sira, glavica crnog luka, 4 kašike paradajz pirea, 400 g morskih plodova, 2 čena belog luka, začinsko bilje, laneno seme, so, biber.
snite od sociva i pecurki

Posni šnite od sočiva i pečurki

Sastojci za posno šnite od sočiva i pečurki: 500 g sočiva, 375 g pečurki po želji, 250 g smrznutog kukuruza, 2 krompira, 2 šargarepe, 2 čena belog luka, glavica crnog luka, pola kašičice sušene majčine dušice, pola veze peršuna, kašika brašna, ulje, so, biber.
riba punjena povrcem recept

Riba punjena povrćem

Sastojci za ribu punjenu povrćem: dve veće morske ili rečne ribe po želji (skuša, smuđ, pastrmka), 1 kg krompira, 300 g šargarepe, 250 g smrznutog graška, 2-3 manje glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 3-4 kašike povrtnog bujona iz kocke, veza peršuna, 3-4 kašike ulja, limun, biber, so, pomorandža.
posna corba od krompira recept

Posna čorba sa krompirom

Sastojci za posnu čorbu sa krompirom: 1/2 kg krompira, glavica crnog luka, dve šargarepe, jedan praziluk, dva čena belog luka, mleveni paradajz (paradajz pire), suvo povrće, vegeta, so, biber, brašno, voda.
posna pita sa keljom

Posna pita sa keljom

Sastojci za posnu pitu sa keljom: 500 g gotovih kora za pitu, 100 g crnog luka, 150 g pirinča, 500 g kelja, 100 ml ulja, so, biber, suvi začin, seckani peršun.
pljeskavice-od-ribe recept

Pljeskavice od ribe

Sastojci za pljeskavice od ribe: 1,5 kg ribe, so, biber, lorber, 1 glavica crnog luka, 2-3 čena belog luka, peršun, prezla, ulje, brašno.
Djuveč sa somovinom recept

Đuveč sa somovinom

Sastojci za đuveč sa somovinom: 750 g somovine, 1 dl ulja, 2 veće glavice crnog luka, 2 paprike iz turšije (ili sveže), 2 krompira, kašičica soli, biber, šoljica pirinča, 1 paradajz, peršunov list, kašičica aleve paprike.
umak od pecuraka i belog vina

Posni umak od pečuraka i belog vina

Sastojci za posni umak od pečuraka i belog vina: 1/2 kg šampinjona, šolja slatkog belog vina, veza peršuna, glavica crnog luka, kašika ulja, 2 kašike brašna, šoljica vode, 1/2 kašičice karija, so.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -