Naslovna Sastojci Crvena paprika

Sastojak: crvena paprika

pasulj prebranac

Posni pasulj prebranac na ulju

Sastojci za posni pasulj prebranac na ulju: 300 g pasulja tetovca, lovorov list, ulje, aleva paprika, biber, so, 1 kg crnog luka, ljuta crvena paprika.
riblja corba

Riblja čorba (kečiga, šaran, mrena, deverika)

Sastojci za riblju čorbu: 1,5 kg ribe: kečiga, šaran, mrena, deverika, 1,5 l vode, 2 glavice crnog luka, 2 kašičice aleve paprike, 250 ml paradajz pirea, 2 kašike sirćeta, 1 suva crvena paprika, so.
posna supa od paprike recept

Posna supa od paprike

Sastojci za posnu supu od paprike: 2 kašike maslinovog ulja, plus još malo za preliv, 1 crni luk srednje veličine i iseckan, velika očišćena i iseckana šargarepa, kašičica soli, 4 iseckana čena belog luka, kašika paradajza iz tube, 4 velike crvene mesnate paprike očišćene od semenki i isečene na velike kocke, 2 kašičice aleve paprike, 2 veća crvena krompira, oguljena i isečena na kocke, malo lovorovog lišća, peršuna i majčine dušice, sveže mleveni biber, malo bosiljka ili majčine dušice, povrtna kocka za supu.
posni paprikas sa patlidzanom i tikvicama recept

Posni paprikaš sa patlidžanom i tikvicama

Sastojci za posni paprikaš sa patlidžanom i tikvicama: 1 veći patlidžan isečen na kockice, 0,5 dl maslinovog ulja, 2 glavice crnog luka iseckanog na kockice, 5 čenova belog luka sitno iseckanog, 100 g integralnog pirinča, 1 srednja tikvica oljuštena i iseckana na kockice, 1 babura iseckana na komadiće, 3 veća paradajza iseckana na kockice, 1 dl crnog vina, 5 dl vode, 1/2 kašičice soli, 1/4 kašičice tucane crvene paprike, 2 kašike svežeg bosiljka sitno iseckanog, 2 kašike svežeg peršuna sitno iseckanog, 2 kašičice svežih listića ruzmarina.
posni umak mediteranska salsa recept

Posni umak Mediteranska salsa

Sastojci za mediteransku salsu: 500 g paradajza, glavica crnog luka, 5 čenova belog luka, crvena paprika, 2 kašike sveže isceđenog soka od limuna, 6 kašika peršuna, kašičica morske soli, kašičica bibera.
romanticna-salata

Posna romantična salata

Sastojci za posnu romantičnu salatu: 350 g mladog graška, jedna crvena paprika, 2 slatke jabuke, struk mladog luka, 2 kašike limunovog soka, kašika vinskog sirćeta, kašika peršuna, 4 čena belog luka, 2 kašike soja sosa, 2 kašičice suncokretovog ulja, kašika meda, kašičica rendanog đumbira, so i biber po ukusu.
mornarska salata recept

Mornarska salata

Sastojci za mornarsku salatu: 12 sardela iz salamure (ili konzerve), 3 sveže crvene paprike, 200 g spanaća, 1 krastavac (može i kiseli), 2 glavice crnog luka, šaka maslina, 6 paradajza, 2-3 čena belog luka, 1 limun i sok od 1 limuna, 4 kašike maslinovog ulja, 100 g boranije, kapar, majoran, biber, so.
alaska corba recept

Posna alaska čorba

Sastojci za posnu alasku čorbu: 2 kg razne sitne ribe (šaran, štuka, smuđ, som...), 4 glavice crnog luka, peršun, celer, lovorov list, beli biber u zrnu, 2-3 crvene paprike, so.
posne lazanje sa bakalarom i sampinjonima recept

Posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima

Sastojci za posne lazanje sa bakalarom i šampinjonima: 250 g posnih kora za lazanje od spanaća (ukoliko ne nadjete, mogu i deblje kore za gibanicu), 150 g bakalara, 250 g šampinjona, 1 kiseli krastavac, 1 crvena paprika, celerov list, 4 kašike maslinovog ulja, 1 dl belog vermuta, sos od paradajza, 2 kašike brašna, šolja vode, kašika ulja, 10 g margarina, kari, šafran, so, biber.
hilandarski pindzur

Hilandarski pindžur

Sastojci za hilandarski pindžur: 10 većih crvenih paprika, 1 plavi patlidžan, 1 paradajz, 1 krastavac, veza zeleni (peršun, celer), sok od 1 limuna, 5 kašika maslinovog ulja, biber, so.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -