Naslovna Sastojci Crveni luk

Sastojak: crveni luk

Posna cezar salata

Posna cezar salata

Sastojci za posnu cezar salatu: Za leblebije: 1 konzerva (400 g) leblebija, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica dimljene paprike, 1/2 kašičice belog luka u prahu, so i biber po ukusu. Za salatu: 1 glavica zelene salate, 1 crveni luk, 1 krastavac, 1 šaka čeri paradajza. Za dresing: 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašika posnog senfa, 1 kašika limunovog soka, 1 kašika javorovog sirupa ili meda, 1 čen belog luka (sitno seckan), so i biber po ukusu.
Posne ćufte od leblebija

Posne ćufte od leblebija

Sastojci za posne ćufte od leblebija: 2 šolje kuvanih ili konzerviranih leblebija,  1 mali crveni luk,  2 čena belog luka,  1/4 šolje seckanog svežeg peršuna, 1 kašičica kumina, 1 kašičica korijandera u prahu, 1/2 šolje brašna od leblebija (ili običnog brašna), so i biber po ukusu, 2 kašike maslinovog ulja za prženje.
Posne punjene tikvice povrćem

Posne punjene tikvice povrćem

Sastojci za posne punjene tikvice povrćem: 4 srednje tikvice, 1 šolja kuvanog crnog ili belog pasulja, 1 šolja kuvanog ili konzerviranog kukuruza, 2 sveža paradajza, 1 crvena paprika, 1 mala glavica crvena luka, 2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica kumina, 1 kašičica origana, so i biber po ukusu, sveži peršun ili cilantro za dekoraciju.
Posna prolećna salata

Posna prolećna salata

Sastojci za posnu prolećnu salatu: 200 g sveže rukole, 1 krastavac, 2 šargarepe, 1 crvena paprika, 200 g čeri paradajza, 1 avokado, 50 g crvenog luka, 100 g kuvanog leblebija (slanutka), 2 kašike maslinovog ulja, sok od 1 limuna, so i biber po ukusu, 1 kašika seckanog svežeg bosiljka ili peršuna.
Posne lazanje sa sočivom

Posne lazanje sa sočivom

Sastojci za posne lazanje sa sočivom: posni listovi za lazanje, 200g crvenog sočiva,  1 crveni luk,  2 čena belog luka, 1 konzerva (400g) paradajz sosa, 200g posni bešamela, 1 crvena paprika,  2 šargarepe,  2 kašike maslinovog ulja, so, biber, sušeni origano,  posni sir za posipanje (opciono).
Posni kačamak sa tofuom

Posni kačamak sa tofuom

Sastojci za posni kačamak sa tofuom: 200g kukuruznog brašna (palenta), 1l vode, 200g tofua,  1 crveni luk,  2 čena belog luka,  2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež peršun, seckan (opciono).
Posna tuna salata sa avokadom

Posna tuna salata sa avokadom

Sastojci za posnu tuna salatu sa avokadom: 1 konzerva tunjevine u sopstvenom soku, 1 avokado,  1 mali crveni luk,  1 krastavac,  1 crvena paprika,  sok od 1 limuna, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež peršun, seckan (opciono).
Posne sataraš makarone

Posne sataraš makarone

Sastojci za posne sataraš makarone: 200g makarona, 1 crveni luk,  2 zelene paprike, 2 crvene paprike, 4 paradajza,  2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašika svežeg peršuna (opciono).
Posne slane palačinke

Posne slane palačinke sa pečurkama

Sastojci za posne slane palačinke sa pečurkama: Za palačinke: 200g brašna, 500ml mineralne vode, prstohvat soli, 2 kašike maslinovog ulja. Za fil od pečuraka: 300g pečuraka (šampinjoni ili druge vrste), 1 crveni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašika svežeg peršuna, sitno iseckan (opciono).
Posna musaka sa kinoom

Posna musaka sa kinoom

Sastojci za posnu musaku sa kinoom: 200g kinoe, 2 patlidžana, isečena na kolutove, 2 tikvice, isečene na kolutove, 1 crveni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 paradajza, iseckana, 1 kašičica suvog origana, so i biber po ukusu, 2 kašike maslinovog ulja, 500ml pasiranog paradajza (passata), svež peršun za dekoraciju (opciono).
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -