Naslovna Sastojci Limun

Sastojak: limun

posna pita od sardela

Zapečene sardele

Sastojci za zapečene sardele: 1,2 kg svežih sardela, 2 kašike kapra, 1 veza peršuna, 2 čena belog luka, 1 limun, 2 crvene paprike, 2 grančice majčine dušice, 500 g krompira, ulje, so, biber.
hladne-skuse recept

Hladne skuše

Sastojci za hladne skuše: manja glavica crnog luka, sveža babura, 300 g paradajza, 5 manjih skuša, limun, so, mleveni biber, čaša belog vina, malo vinskog sirćeta, maslinovo ulje, peršun.
marinirani smudj

Marinirani smuđ

Sastojci za mariniranog smuđa: 4 fileta smuđa, 300 g pirinča, 400 g paradajza, veća glavica luka, 4 kašike ulja, 50 g margarina, veza peršuna, 50 ml belog vina, dva-tri čena belog luka, limun, so, biber.
Posna salata sa pasuljem recept

Posna salata sa pasuljem

Sastojci za posnu salatu sa pasuljem: 4 veća krompira, 400 g pasulja iz konzerve, veća glavica luka, ljuta papričica, pola veze peršuna, kašika ulja, limun, so, biber.
posna-keks-torta-posna-jela

Posna keks torta

Sastojci za posnu keks tortu: 500 g četvrtastog posnog keksa, 3-4 veće jabuke, limun - sok i kora, 1 kg banana, 750 g posnog margarina, 1 šolja (2 dl) šećera, 2-3 pudinga od vanile, 1-1,5 l vode, 3 kašike prah šećera, 200 g kristal šećera, skuvana kafa, šećer u prahu, šećerne perle.
posna salata od leblebija

Posna salata od leblebija

Sastojci za posnu salatu od leblebija: 500 g leblebija iz konzerve ili kuvanih i oceđenih, veća jabuka, 2 krastavca, grančica celera, manji grozd belog grožđa, veća crvena paprika, čen belog luka, limun, pola veze peršuna, struk-dva mladog luka, so i biber.
predjelo od mladog povrca

Posno predjelo od mladog povrća

Sastojci za posno predjelo od mladog povrća: 300 g očišćenog mladog graška, 400 g mlade šargarepe, veza peršuna, sveža ljuta papričica, 2 inćuna iz konzerve, pola limuna, kašika sirćeta, grančica-dve majorana, maslinovo ulje, so, biber.
nanina boranija u dunstu posnajela.rs

Nanina boranija u dunstu

Sastojci za Naninu boraniju u dunstu: 1 kg boranije, 2 glavice crnog luka, 3 šargarepe, 2 korena peršuna, 1 koren celera, 1 glavica belog luka, sok od 1 limuna, kašika prezli, ulje, peršun, biber, so.
namaz od sardine posnajela.rs

Posni namaz od sardine

Sastojci za posni namaz od sardine: 125 g margarina, 1 konzerva sardina, 1 glavica crnog luka, sok od 1/2 limuna, peršun, so, biber.
krem corba od pecuraka posnajela.rs

Krem čorba od pečuraka

Potrebno je: 300 gr šampinjona, 50 gr margarina, 3 kašike brašna, manja glavica crnog luka, 1 litar vode, peršunov list, 1/2 limuna, biber, so. Priprema: ...
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -