Naslovna Sastojci Maslinovo ulje

Sastojak: maslinovo ulje

Posna batat salata sa crvenim lukom

Posna batat salata sa crvenim lukom

Sastojci za posnu batat salatu sa crvenim lukom: 2 srednja batata, 1 crveni luk, tanko isečen, 2 kašike maslinovog ulja, sok od 1 limuna, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posne rolnice od patlidžana

Posne rolnice od patlidžana

Sastojci za posne rolnice od patlidžana: 2 velika patlidžana, 200 g posnog krem sira (ili humusa), 2 čena belog luka, sitno seckana, 1 veza peršuna, sitno seckanog, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu.
Posna pašteta od pasulja

Posna pašteta od pasulja

Sastojci za posnu paštetu od pasulja: 400 g kuvanog belog pasulja (ili iz konzerve, opranog i oceđenog), 2 čena belog luka, 1 mali crni luk, 2 kašike maslinovog ulja, sok od pola limuna, 1 kašičica senfa, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju.
Posna tortilja sa sojom

Posna tortilja sa sojom

Sastojci za posnu tortilju sa sojom: 200g sojinih granula, 1 glavica crnog luka, sitno iseckana, 1 crvena paprika, iseckana na kockice, 1 zelena paprika, iseckana na kockice, 1 šolja kukuruza, iz konzerve ili svežeg, 1 kašičica mlevene paprike, so i biber po ukusu, 4 tortilje, 2 kašike maslinovog ulja, salsa sos ili gvakamole za serviranje.
Posni pečeni paradajz sa belim lukom

Posni pečeni paradajz sa belim lukom

Sastojci za posni pečeni paradajz sa belim lukom: 6 velikih paradajza, 4 čena belog luka, sitno seckana, 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica suvog origana, so i biber po ukusu, svež bosiljak za dekoraciju (opciono).
Posna pečena bundeva sa cimetom

Posna pečena bundeva sa cimetom

Sastojci za posnu pečenu bundevu sa cimetom: 1 srednja bundeva, oljuštena i isečena na kocke, 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašičice cimeta, 1 kašičica smeđeg šećera (po želji), so i biber po ukusu.
Posne kiflice sa spanaćem

Posne kiflice sa spanaćem

Sastojci za posne kiflice sa spanaćem: 500 g brašna, 1 kesica suvog kvasca, 1 kašičica šećera, 1 kašičica soli, 250 ml tople vode, 100 ml ulja, 300 g svežeg spanaća, sitno iseckanog, 2 čena belog luka, sitno iseckana, so i biber po ukusu, maslinovo ulje za premazivanje.
Posna salata od kinoe i pasulja

Posna salata od kinoe i pasulja

Sastojci za posnu salatu od kinoe i pasulja: 1 šolja kinoe, 1 konzerva crnog pasulja, oceđenog i ispranog, 1 crvena paprika, iseckana na kockice, 1 zeleni luk, sitno iseckan, 1 krastavac, iseckan na kockice, 1 šolja kukuruza (može i konzerviranog, oceđenog), 1 šaka svežeg peršuna, sitno iseckanog, sok od 1 limuna, 3 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu.
Posne punjene tikvice sa pirinčem

Posne punjene tikvice sa pirinčem

Sastojci za posne punjene tikvice sa pirinčem: 4 tikvice, 1 šolja pirinča, 1 glavica crnog luka, sitno iseckana, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 paradajza, iseckana, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica suvog origana, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju.
Posne zapečene pečurke sa paradajzom

Posne zapečene pečurke sa paradajzom

Sastojci za posne zapečene pečurke sa paradajzom: 500 g šampinjona (ili drugih gljiva po izboru), 2 velika paradajza, isečena na kockice, 1 crveni luk, iseckan, 3 čena belog luka, iseckana, 1/4 šolje maslinovog ulja, 1 kašičica suvog origana, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -