poklon za 8. mart - Dan žena
Naslovna Sastojci Maslinovo ulje

POSNA JELA SA SASTOJKOM: maslinovo ulje

zelena-boranija-sa-krompirom

Zelena boranija sa krompirom

0
Sastojci za zelenu boraniju sa krompirom: 400 g zelene boranije, 2 velika paradajza (ili paradajz pire), 1 glavica crnog luka, 2 krompira, maslinovo ulje, biljni začini.
przena grdobina sa mrvljenim krompirom

Pržena grdobina sa krompirom

0
Sastojci za prženu grdobinu sa krompirom: 2 komada po 350 g fileta grdobine, 750 g krompira, 2 kašike maslinovog ulja, 1/3 šolje hladno ceđenog maslinovog ulja, 1/2 šolje potočarke ili druge vrste zelene salate krupno iskidane, balzamiko sirće, morska so, krupno mleveni crni biber.
brancin na povrcu

Brancin na povrću

0
Sastojci za brancin na povrću: 1 brancin 500-600 g, 1 paradajz, 1/2 zelene paprike, 1/2 crvene paprike, 1 manji praziluk, 1 manja glavica crnog luka, 1/6 kašičice semena morača, 1/2 kašičice naseckanih listova peršuna, 1/4 kašičice origana, 1/4 kašičice majčine dušice, maslinovo ulje, limun, so, biber.
bakalar na mornarski nacin

Bakalar na mornarski način

0
Sastojci za bakalar na mornarski način: 1 kg bakalara, 3-4 čena belog luka, 1/2 vezice peršuna, 1 dl maslinovog ulja, sok od jednog limuna, biber, so.
pikantni hladni patlidzan

Pikantni hladni patlidžan

0
Sastojci za pikantni hladni patlidžan: 2 okrugla patlidžana od po 350 g, 6 listića nane, vuster sos, sirće, 80 ml maslinovog ulja, so, 2 čena belog luka.
salata od hobotnice i paprika recept

Salata od hobotnice i paprika

0
Sastojci za salatu od hobotnice i paprika: 1 hobotnica od 600 g, 1 crvena paprika, 1 žuta paprika, 2 šargarepe, 1 struk celera, 1 kašičica sirćeta, 80 ml maslinovog ulja, 100 ml belog vinskog sirćeta, so.
Tabule recept

Tabule

0
Sastojci za tabule: 60 g pšenice, 2 paradajza, 2 krastavca, 200 g peršuna, 1 mala glavica crnog luka, sok od pola limuna, 100 ml maslinovog ulja, 1 kašičica cimeta, so.
Špageti sa aromatičnim biljem recept

Posni špageti sa aromatičnim biljem

0
Sastojci za posne špagete sa aromatičnim biljem: 320 g tankih posnih špageta, pola suve ljute papričice, 1 čen belog luka, 150 ml maslinovog ulja, 50 g biljnog sira, 30 g mešavine suvog začinskog bilja (timijan, majoran, origano, žalfija, ruzmarin, bosiljak, nana).

Najčitaniji recepti