Naslovna Sastojci Maslinovo ulje

Sastojak: maslinovo ulje

Posni lisnati štapići sa tahinijem

Posni lisnati štapići sa tahinijem

Sastojci za posne lisnate štapiće sa tahinijem: Za lisnate štapiće: 1 pakovanje lisnatog testa (posnog), 1 kašika maslinovog ulja, susam za posipanje, so po ukusu. Za tahini sos: 2 kašike tahini paste, 2 kašike limunovog soka, 1 čen belog luka, sitno iseckan, 2-3 kašike vode (ili više po potrebi), so i biber po ukusu.
Posna kremasta čorba od šargarepe i đumbira

Posna kremasta čorba od šargarepe i đumbira

Sastojci za posnu kremastu čorbu od šargarepe i đumbira: 500 g šargarepe, iseckane na kolutove, 1 srednji crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, 1 kašičica svežeg narendanog đumbira (ili 1/2 kašičice sušenog), 1 kašika maslinovog ulja, 750 ml povrtnog bujona, sok od 1/2 limuna, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju.
Posni pilav sa bundevom

Posni pilav sa bundevom

Sastojci za posni pilav sa bundevom: 1 šolja pirinča (basmati ili dugog zrna), 400 g bundeve, iseckane na kockice, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 šargarepa, sitno iseckana, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica kurkume, 1/2 kašičice kumina, 3 šolje povrćnog bujona, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posna pasta sa pestom od rukole

Posna pasta sa pestom od rukole

Sastojci za posnu pastu sa pestom od rukole: 300 g posne paste (špageti, fusili ili penne), 2 šolje sveže rukole, 1/2 šolje maslinovog ulja, 1/4 šolje oraha ili pinjola, 2-3 čena belog luka, sok od 1/2 limuna, so i biber po ukusu, posni parmezan (opciono).
Posni pečeni batat sa medom i orasima

Posni pečeni batat sa medom i orasima

Sastojci za posni pečeni batat sa medom i orasima: 2 srednja batata (slatki krompir), 2 kašike maslinovog ulja, 2 kašike meda (ili agavinog sirupa za vegansku verziju), 50 g seckanih oraha, so i biber po ukusu, 1 kašičica cimeta (opciono).
Posna kremasta čorba od karfiola

Posna kremasta čorba od karfiola

Sastojci za posnu kremastu čorbu od karfiola: 1 glavica karfiola (oko 500 g), 2 krompira, 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 750 ml povrćnog bujona, 100 ml kokosovog mleka (ili sojinog mleka), 2 kašike maslinovog ulja, so, biber po ukusu, prstohvat muškatnog oraščića (opciono).
Posna lazanja sa pečurkama i belim lukom

Posna lazanja sa pečurkama i belim lukom

Sastojci za posnu lazanju sa pečurkama i belim lukom: 12 listova za lazanje, 500 g pečuraka (šampinjoni ili druge po izboru), 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 300 ml pasirane paradajz sosa, 200 ml biljnog mleka (sojino ili bademovo), 3 kašike maslinovog ulja, 1 kašika brašna, 1 kašika suvog bosiljka, so, biber po ukusu.
Posni potaž od bundeve i leblebija

Posni potaž od bundeve i leblebija

Sastojci za posni potaž od bundeve i leblebija: 400 g pečene bundeve, 200 g kuvane leblebije (ili iz konzerve), 1 glavica crnog luka, 2 čena belog luka, 1 kašika maslinovog ulja, 500 ml povrćnog bujona, 1 kašičica kima u prahu, so i biber po ukusu.
Posna salata od pečene bundeve i rukole

Posna salata od pečene bundeve i rukole

Sastojci za posnu salatu od pečene bundeve i rukole: 300 g bundeve, 100 g rukole, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika balzamiko sirćeta, so i biber po ukusu, šaka semenki bundeve, 1 kašika javorovog sirupa (po želji).
Posni pečeni kesten sa ruzmarinom

Posni pečeni kesten sa ruzmarinom

Sastojci za posni pečeni kesten sa ruzmarinom: 500 g svežih kestena, 2 grančice svežeg ruzmarina, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -