Naslovna Sastojci Nana

Sastojak: nana

slatko od sljiva punjeno orasima

Vegetarijanska jela koja morate probati

U iznetim receptima nekada smo koristili maslinovo, bundevino ili suncoretovo hladno ceđeno ulje, kao i začinsko bilje: peršun, celerov list, ruzmarin, mažuran, majčinu dušicu, bosiljak, divlji luk (sremuš), žalfiju, mirođiju i dr.
nana

Nana

Nana ili metvica je trajna zeljasta biljka, a raste kao divlja i pitoma, jer se uzgaja i u vrtovima. Nana ima uspravnu četvrtastu, granatu i dlakavu stabljiku
tolstolobik sa svezim zacinskim biljem

Tolstolobik sa svežim začinskim biljem

Sastojci za tolstolobika sa svežim začinskim biljem: 700 g tolstolobika, 2 veća čena belog luka, sveže začinsko bilje u količini po ukusu: žalfija, ruzmarin, bosiljak, limunova trava, peršun, nana, kari, mešavina suvog biljnog začina, ulja po potrebi.
pikantni hladni patlidzan

Pikantni hladni patlidžan

Sastojci za pikantni hladni patlidžan: 2 okrugla patlidžana od po 350 g, 6 listića nane, vuster sos, sirće, 80 ml maslinovog ulja, so, 2 čena belog luka.
Špageti sa aromatičnim biljem recept

Posni špageti sa aromatičnim biljem

Sastojci za posne špagete sa aromatičnim biljem: 320 g tankih posnih špageta, pola suve ljute papričice, 1 čen belog luka, 150 ml maslinovog ulja, 50 g biljnog sira, 30 g mešavine suvog začinskog bilja (timijan, majoran, origano, žalfija, ruzmarin, bosiljak, nana).
posne sarmice od blitve

Posne sarmice od blitve sa nanom

Za sarmice od blitve potrebno je: 1 kg blitve, 1 velika šargarepa (rendana), 400 g paradajza (rendanog), 250 g pirinča, 1 kašika mirođije, 1 glavica crnog luka, maslinovo ulje, so, biber, nana, vegeta
osvezavajuca posna salata

Osvežavajuća posna salata

Sastojci za osvežavajuću posnu salatu: 250 g kuvane pšenice, 7,5 dl vode, 250 g rendanog celera, 1/2 kg nakiselih jabuka, pola šolje iseckane sveže nane, manja glavica sitno sečenog crnog luka. Vinegret (preliv): 2 kašike ulja, 3 kašike jabukovog sirćeta, 2 kašike soka od jabuka, kašika meda, 2 kašičice rendanog svežeg đumbira.
testenina-sa-somovinom-i-keljom

Testenina sa somovinom i keljom

Sastojci za testeninu sa somovinom i keljom: 4 fileta somovine (po 150 g), 2-3 kašike soka od limete, krupna morska so, krupnije mleven biber, manja glavica kelja, kašičica ulja, 500 g testenine bez jaja.
gaspaco od lubenice sa ukusom limete posnajela

Gaspačo od lubenice sa ukusom limete

Sastojci za gaspačo od lubenice: 4 kriške lubenice, crvena paprika isečena na kockice, šolja iseckanog paradajza, šolja iseckanog krastavca, šolja crvenog luka sitno naseckanog, pola šolje korijandera, pola šolje nane, čili papričica, 2 čena belog luka, sok od po jednog limuna i limete, pola kašike kumina, sveže mleveni crni biber, morska so.
posna salata od leblebija

Posna salata od leblebija

Sastojci za posnu salatu od leblebija: 500 g leblebija iz konzerve ili kuvanih i oceđenih, veća jabuka, 2 krastavca, grančica celera, manji grozd belog grožđa, veća crvena paprika, čen belog luka, limun, pola veze peršuna, struk-dva mladog luka, so i biber.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -