Sastojak: paradajz
Posna veganska pljeskavica
Sastojci za posnu vegansku pljeskavicu:400g kukuruza,pola veze korijandera,pola kašičice mlevene paprika,malo mlevenog kima,kora jednog limuna,leblebije,so,glavica zelene salate,paradajz,4 lepinje od integralnog brašna.
Posni sendvič sa vrganjima
Sastojci za posni sendvič sa vrganjima:300g pečuraka (vrganja),1 paradajz,2 čena belog luka ili prstohvat belog luka u prahu,1 plavi patlidžan,sirće , so, peršun, bosiljak,4 zemičke od integralnog brašna/tost hleb.
Luk punjen kus-kusom na veganski način
Sastojci za luk punjen kus-kusom na veganski način:
6 većih glavica luka,
200g instant kus-kusa,
2 kašičice naseckanog đumbira,
ulje,
1 čen sitno naseckanog belog luka,
2 kašičice maslinovog ulja,
2 kašičice badema (naseckanih na listiće),
mleveni kumin,
mleveni korijandar,
2 paradajza (oljuštena i iseckana na kockice),
1 šaka seckanog bosiljka,
so, biber.
Posna pasta sa sremušem, paradajzom i gamborima
Sastojci za posnu pastu sa sremušem, paradajzom i gamborima:170g integralne testenine,50g očišćenog svežeg sremuša,25ml maslinovog ulja,200g čeri (10-12 komada) ili običnog paradajza,oko 200g očišćenih gambora,so i biber,sveži peršun ili bosiljak.
Posni zapečeni ravioli
Sastojci za zapečene raviole:400g raviola sa spanaćem,2 tikvice,500ml paradajz sosa ili drugog sosa za testanine,1 šolja rendanog posnog kačkavalja,so i biber.
Posna pasta sa patlidžanom
Sastojci za posnu pastu sa patlidžanom:300g testanine (pene ili fusili),2 patlidžana,4 čena belog luka,1 konzerva paradajza (od 400 g),5 sušenih paradajza,so i biber.
Posna kisir salata
Sastojci za posnu kisir salatu:1 kašičica margarina,1 čaša bulgura,2 čaše ključale vode,mladi luk,crvena i zelena paprika,ljuta papričica,paradajz,krastavac,1 kašika limunovog soka,sveži peršun,so,biber,1 glavica crnog luka,2 kašike paradajz pirea,50ml maslinovog ulja.
Posna minestrone supa
Sastojci za posnu minestrone supu: kašika maslinovog ulja, glavica crvenog luka, sitno iseckana, 2 šargarepe, iseckane,stabljika celera, iseckana, 4 šolje bujona od povrća, konzerva oguljenog i na kockice iseckanog paradajza, 120g zelenih mahuna, 1 tikvica, iseckana, šolja svežih listova spanaća, konzerva belog pasulja, šolja sitne posne testenine, grkljančići.
Posna pasta sa patlidžanom i karamelizovanim lukom
Sastojci za posnu pastu sa patlidžanom i karamelizovanim lukom: 3 okrugla manja patlidžana, 1 okrugla tikvica, 1,5 crveni luk, 4 čena belog luka, šaka svežeg bosiljka, 3 velika paradajza, 500g paste, pola šolje vina, maslinovo ulje, so, biber, ljuta paprika, kašika suvog peršuna, 1 kašika gustina, 1 kašičica šećera, posni kačkavalj.
Mediteranska fokača
Sastojci za Mediteransku fokaču: 800g brašna, 10g suvog kvasca, 15g sitne morske soli, 500ml mlake vode, 10g šećera, 75ml maslinovog ulja. Nadev: mini paradajz, masline, sveži bosiljak, sveži ruzmarin, sveži origano, krupna morska so, biber.