Naslovna Sastojci Peršun

Sastojak: peršun

Posni falafel sa salatom od kelja

Posni falafel sa salatom od kelja

Sastojci za posni falafel sa salatom od kelja: 1 konzerva leblebija (400 g), oceđene i isprane, 1 mala crvena lukovica, sitno iseckana, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 kašike svežeg peršuna, iseckanog, 1 kašika brašna, 1 kašika limunovog soka, 1 kašika kima u prahu, 1 kašika korijandera u prahu, so i biber po ukusu, maslinovo ulje za prženje. Za salatu od kelja: 1 veća glavica kelja, iseckana, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašika limunovog soka, pstohvat soli.
Posni punjeni batat povrćem i humusom

Posni punjeni batat povrćem i humusom

Sastojci za posni punjeni batat povrćem i humusom: 4 srednja batata, 1 šolja humusa, 1 crvena paprika, iseckana, 1/2 šolje kukuruza (može i iz konzerve), 1 crni luk, sitno iseckan, 1 tikvica, iseckana na kockice, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, prstohvat kima i mlevene paprike, svež peršun za dekoraciju.
Posna supa od kelja i krompira

Posna supa od kelja i krompira

Sastojci za posnu supu od kelja i krompira: 300 g kelja, 3 srednja krompira, oljuštena i isečena na kockice, 1 šargarepa, isečena na kolutove, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1,5 l povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, prstohvat muskatnog oraščića, svež peršun za dekoraciju.
Posne grilovane paprike sa povrćem

Posne grilovane paprike sa povrćem

Sastojci za posne grilovane paprike sa povrćem: 4 crvene ili žute paprike, 1 tikvica, isečena na kolutove, 1 crveni luk, isečen na kolutove, 200 g šampinjona, presečenih na pola, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica balzamiko sirćeta, 1 kašičica suvog origana, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posna tunjevina sa humusom

Posna tunjevina sa humusom

Sastojci za posnu tunjevinu sa humusom: 100 g tunjevine, 3 kašike humusa, 1 mali crni luk, sitno iseckan, 2 kisela krastavčića, sitno iseckana, 4 parčeta dvopeka, sok od pola limuna, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju (po želji).
Posno varivo od bundeve i pasulja

Posno varivo od bundeve i pasulja

Sastojci za posno varivo od bundeve i pasulja: 400 g bundeve, oljuštene i iseckane na kockice, 1 konzerva kuvanog crnog pasulja (400 g), ispranog i oceđenog, 1 crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, sitno iseckana, 1 šargarepa, iseckana, 1 kašika paradajz pirea, 1 kašika maslinovog ulja, 1 kašičica dimljene paprike, 1 litar povrćnog bujona, so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posno varivo od slatkog krompira i spanaća

Posno varivo od slatkog krompira i spanaća

Sastojci za posno varivo od slatkog krompira i spanaća: 2 srednja slatka krompira, oljuštena i iseckana na kockice, 1 crni luk, sitno seckan, 2 čena belog luka, sitno seckana, 1 kašičica mlevene kurkume, 1 kašičica kumina, 1 konzerva kokosovog mleka (400 ml), 150 g svežeg spanaća, 500 ml povrćnog bujona, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, svež korijander ili peršun za dekoraciju.
Posni punjeni patlidžan sa sočivom i povrćem

Posni punjeni patlidžan sa sočivom i povrćem

Sastojci za posni punjeni patlidžan sa sočivom i povrćem: 2 srednja patlidžana, 100 g crvenog ili zelenog sočiva, 1 crveni luk, sitno seckan, 1 crvena paprika, sitno seckana, 1 šargarepa, sitno seckana, 2 čena belog luka, sitno seckana, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašičica mlevene paprike, 1/2 kašičice kumina (opciono), 200 ml paradajz pelata (ili svežeg paradajza), so i biber po ukusu, svež peršun za dekoraciju.
Posna kinoa salata sa brusnicama i orasima

Posna kinoa salata sa brusnicama i orasima

Sastojci za posnu kinou salatu sa brusnicama i orasima: 200 g kinoe, 50 g sušenih brusnica, 50 g seckanih oraha, 2 kašike maslinovog ulja, 1 kašika limunovog soka, so i biber po ukusu, svež peršun (opciono).
Posna kremasta čorba od šargarepe i đumbira

Posna kremasta čorba od šargarepe i đumbira

Sastojci za posnu kremastu čorbu od šargarepe i đumbira: 500 g šargarepe, iseckane na kolutove, 1 srednji crni luk, sitno iseckan, 2 čena belog luka, 1 kašičica svežeg narendanog đumbira (ili 1/2 kašičice sušenog), 1 kašika maslinovog ulja, 750 ml povrtnog bujona, sok od 1/2 limuna, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -