Naslovna Sastojci Pirinač

Sastojak: pirinač

musaka od pirinca

Posna musaka od pirinča

Sastojci za posnu musaku od pirinča: 350 g pirinča, 200 g graška, 4 krompira, 1 šargarepa, 1 glavica luka, 100 g pečenog kikirikija, 200 ml paradajz sosa, ulje, so, crni biber.
djuvec bez mesa

Đuveč bez mesa

Sastojci za đuveč bez mesa: 2 tikvice, 1 plavi patlidžan, 3 krompira, 500 g luka, 2 paradajza, 3 kašike pirinča, 200 g boranije, 2 zelene paprike, 3 kašike crvene mlevene paprike, peršun, ulje, so, crni biber.
riba na pirincu

Riba na pirinču

Riba na pirinču se priprema na sledeći način: Očišćena riba iseče se na parčad, posoli i ostavi da malo odstoji. Za to vreme tiganj se namaže maslinovim uljem i u nju se stavlja opran, nekuvan pirinač. Preko njega se naslaže krupno sečen crni luk, kolutovi zelene paprike, ako je ima, a preko svega poređa se riba.
Riblja čorba od škarpine

Riblja čorba od škarpine

Sastojci za riblju čorbu od škarpine: 350 g krompira, 700 g paradajza, 200 g crvenog luka, 1 veza peršuna, 2 čena belog luka, 70 ml maslinovog ulja, 500 g škarpine, 2 kašike mešavine suvih začina, 50 g pirinča.
skarpina sa pirincem

Škarpina sa pirinčem

Sastojci za škarpinu sa pirinčem: 500 g škarpine, nekoliko čenova belog luka, lorberov list, pola šolje prethodno polukuvanog pirinča, maslinovo ulje, peršun, morska so, biber.
marinirani smudj

10 načina za pripremu ribe koje morate probati

Ovu su recepti za pripremu ribe i morskih plodova na deset fenomenalnih načina: 10. Brancin sa povrćem 9. Hladne skuše 8. Marinirani smuđ 7. Šaran punjen orasima...
paprike punjene tunjevinom recept

10 posnih predjela koje morate probati

Donosimo vam recepte za pripremu veoma lakih i veoma ukusnih posnih predjela koje možete poslužiti u svim prilikama
mediteranski pirinac

Posni mediteranski pirinač

Sastojci za posni mediteranski pirinač: 1 čaša (150 ml) pirinča, 1 glavica luka, 1 čen belog luka, 1 manji paradajz, 1 konzerva tunjevine, 15 komada kapara, 50 g sojinog sira, malo graška, nekoliko maslina, malo vlašca, ruzmarina, soli, vegete, maslinovo ulje.
mango sa kokosovim mlekom i pirincem

Mango sa kokosovim mlekom i pirinčem

Sastojci za mango sa kokosovim mlekom i pirinčem: 150 g pirinča, 400 - 500 ml vode, 150 ml kokosovog mleka, 50 g šećera, malo soli, 4 manga. Za preliv: 150 ml kokosovog mleka, 1 kašičica pirinčanog brašna, malo soli.
posne sarme u bundevi recept

Posne sarme u bundevi

Sastojci za posne sarme u bundevi: bundeva srednje veličine, glavica kiselog kupusa, 200 g pirinča, 3-4 kašike ulja, glavica luka, 2 šargarepe, 2 crvene paprike, veza peršuna, 2 kašike paradajz pirea, so, biber.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -