Naslovna Sastojci šargarepa

Sastojak: šargarepa

posna prolećna supa

Posna prolećna supa

Sastojci za posnu prolećnu supa: 1/2 glavice crnog luka, 2 kašike brašna, 5 kašika ulja, 3 čena belog luka, 1 kašičica iseckanog svežeg peršuna, 2 šargarepe, 1 kašičica paradajz pirea, 250 g očišćenog krompira, 350 g graška, mešavina začina.
supa od oslica

Posna čorba od oslića

Sastojci za posnu čorbu od oslića: 250 g fileta oslića, 300 g očišćenog krompira, 50 g praziluka, 1 šargarepa, 3 čena belog luka, 3 kašika ulja, so, biber, 1 povrtna kocka za supu, 3 kašike sitnije testenine.
francuska salata

Posna francuska salata

Sastojci za posnu francusku salatu: 500 gr krompira, 150 gr graška, 1 veća ili 2 manje šargarepe, 1 srednji koren od celera, 4 kisela krastavca, 2 kisele jabuke, 2 kašike peršunovog lista, sitno iseckanog, sirće, malo šećera, malo senfa, 2 kašike kečapa, malo posnog majoneza, biber, so.
supa od povrca

Posna supa od povrća

Sastojci za posnu supu od povrća: malo ulja, 1 glavica luka, sitno iseckanog, 1/2 crvene paprike, iseckane na kockice, 1/2 zelene paprike, iseckane na kockice, 1 stabljika celera, iseckana, 1 šargarepa, izrendana sitno, 1 litar vode, 1 krompir, oljušten i iseckan na kockice, 1/2 šolje graška, 1/2 šolje kukuruza, 1 šolja cvetića od karfiola, 3 lista kupusa, iseckana na kockice, 1 list lovora, so ili vegeta, biber, posni rezanci ili šolja pirinča, opranog.
makaroni sa spanacem

Posne makarone sa spanaćem

Sastojci za Posne makarone sa spanaćem: 1/2 kg makarona, 1 kg spanaća, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 1 kašika celerovog lista, 1 stabljika celera, sitno iseckana, 1/2 šolje ulja, biber, so.
punjena francuska vekna

Punjena francuska vekna

Sastojci za punjenu francusku veknu: 1 francuska vekna, 3-4 seckana kisela krastavčića, 2-3 seckane barene šargarepe, 2 konzerve tunjevine (oceđene od ulja), 1 umućen margarin, 2 kašičice senfa, malo peršuna, biber, so.
sarma od kiselog kupusa

Posna sarma od kiselog kupusa

Sastojci za posnu sarmu od kiselog kupusa: 2-3 glavice kiselog kupusa, 1 kg pirinča, probranog i opranog, 1 kg crnog luka, sitno iseckanog, 3-4 šargarepe, sitno izrendane, 1 koren peršuna, sitno izrendan, 3-4 cena belog luka, sitno iseckan, 5-6 listova lovora, biber, ulje, so, aleva paprika.
prebranac

Posni pasulj prebranac

Sastojci za posni pasulj prebranac: 400 gr pasulja, 3 glavice luka, 1 šargarepa, so, biber, ulje.
corba od sampinjona sa hlebom

Posna čorba od šampinjona sa hlebom

Sastojci za čorbu od šampinjona sa hlebom: 100 g svežih šampinjona, 1 šargarepa, 1 zelen, 20 g belog dela praziluka, 1 kašika brašna, 1 litar vode, ulje, peršunov list, so, biljni začin, biber, kockice aromatičnog hleba.
riblji paprikas

Riblji paprikaš

Sastojci za riblji paprikaš: 1 kg sveže bele ribe, 5-6 krompira oljuštenih i isecenih na kocke, 2 šargarepe iseckane na kolutice, 1/2 šolje graška, peršun, so, biber, ulje.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -