Naslovna Sastojci Ulje

Sastojak: ulje

Posni slani rolat

Posni slani rolat

Sastojci za posni slani rolat: 2 veća lista oblande, manja glavica luka, pola struka praziluka, 500 g šampinjona, 300 g posnog majoneza, 150 g biljnog kačkavalja, 100 g susama, 400 g ajvara, ulje, so, biber.
knedle-sa-sljivama

Posne knedle sa šljivama

Sastojci za posne knedle sa šljivama: 1 kg krompira, 2 kašike brašna, 3 kašike ulja, suve šljive, šećer, prezle.
morska riba na krompiru recept

Morska riba na krompiru

Sastojci za morsku ribu na krompiru: 500 g krompira, dve glavice crnog luka, 1 kg morske ribe, so, biber, 2 čena belog luka, ruzmarin, peršun, celer, čaša belog vina, ulje.
pita od patlidzana

Posna pita od patlidžana

Sastojci za posnu pitu od patlidžana: 1 kg očišćenog patlidžana, 500 g kora od ovsenog brašna ili običnih, tankih kora za pitu, 160 g crnog luka, 60 g zelenog dela praziluka, 110 ml ulja od grožđanih koštica, 20 g seckanog lista peršuna, 5 čenova belog luka, 2 dl kisele vode, so, biber, začini po ukusu.
posna salata jadran recept

Posna salata Jadran

Sastojci za posnu salatu Jadran: 250 g integralnog pirinča, 2 kisela krastavca, 1 paprika , 3 velike konzerve tunjevine, 2 konzerve sardine, 1 konzerva ringlica, šaka crnih maslina, 1 šoljica + kašičica ulja, 5 paradajza, kašika kapra, kašičica majorana, kašičica majčine dušice, 3 čena belog luka, sok od 2 limuna, šolja posnog majoneza, zelena salata, biber, so.
punjene skuše recept

Punjene skuše

Sastojci za punjene skuše: 4 veće skuše, 2 glavice crnog luka, 50 g oljuštenih i krupno sečenih badema, 30 g suvog grožđa, 2 kašike sitno iseckanog svežeg peršuna, malo korijandera u zrnu, malo cimeta, aleve paprike slatke, malo kima, kriška suvog hleba, 4 kašike ulja, 1/2 šolje tople vode, kašika meda, sok od 1 limuna, so i biber prema ukusu.
paprike punjene tunjevinom recept

Posne paprike s tunjevinom

Sastojci za posne paprike sa tunjevinom: 4 osrednje babure, 1 konzerva tunjevine, 2 zrela paradajza ili paradajz pire, 1 manji krompir, sredina kriške hleba, 1 veća glavica crnog luka, 2-3 čena belog luka, 1/2 korena celera, 1/2 šoljice ulja, so, biber, origano.
paprikas od kecige recept

Posni paprikaš od kečige

Sastojci za posni paprikaš od kečige: kečiga od 1 kg, 1 kg crnog luka, kašika aleve paprike, 2-3 krompira, čaša soka od paradajza, 1/2 čaše belog vina, peršun, ulje, sirće, so, biber.
mornarski brodet recept

Mornarski brodet

Sastojci za mornarski brodet: škampine 500 g, grdobina 250 g, ugor 250 g, 150 g lignji, konzerva račića, 1 dl ulja, 3-4 glavice crnog luka, 5-6 čenova belog luka, 300 g paradajz pirea ili svežeg paradajza, 2 kašike brašna, 1,5 dl belog vina, 1 veza peršuna, 2 lista lorbera, biber u zrnu, so.
Posna musaka od karfiola

Posna musaka od karfiola

Sastojci za posnu musaku od karfiola: 1 veći karfiol, glavica crnog luka, šoljica pirinča, 2-3 paradajza, ulje, bio začin, so, biber, peršun, prezle.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -