Posna salata od pečenih šargarepa

229
- Advertisement -

Posna salata od pečenih šargarepa

- Sponzor recepta -
Baner D - Mamas (Omnico)

Sastojci za posnu salatu od pečenih šargarepa:

  • 6 velikih šargarepa, oguljenih i isečenih na štapiće,
  • 2 kašike maslinovog ulja,
  • 1 kašika meda (opcionalno),
  • 1 kašika svežeg limunovog soka,
  • 1/2 šolje naseckanih svežih začinskih biljaka (peršun, mirođija, nane),
  • so i biber po ukusu.

Posna salata od pečenih šargarepa se priprema na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 200°C.
  2. U velikoj posudi, pomešajte šargarepe sa maslinovim uljem, medom (ako koristite), solju i biberom.
  3. Rasporedite šargarepe na pleh obložen papirom za pečenje.
  4. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok šargarepe ne postanu mekane i blago karamelizovane, oko 25-30 minuta, povremeno ih okrećući.
  5. Izvadite šargarepe iz rerne i ostavite da se malo ohlade.
  6. Prebacite šargarepe u posudu za serviranje, dodajte svež limunov sok i naseckane začinske biljke.
  7. Lagano promešajte i poslužite.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posna salata od pečenih šargarepa
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -