- Advertisement -
Sastojci za posnu salatu od pečenih šargarepa:
- 6 velikih šargarepa, oguljenih i isečenih na štapiće,
- 2 kašike maslinovog ulja,
- 1 kašika meda (opcionalno),
- 1 kašika svežeg limunovog soka,
- 1/2 šolje naseckanih svežih začinskih biljaka (peršun, mirođija, nane),
- so i biber po ukusu.
Posna salata od pečenih šargarepa se priprema na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 200°C.
- U velikoj posudi, pomešajte šargarepe sa maslinovim uljem, medom (ako koristite), solju i biberom.
- Rasporedite šargarepe na pleh obložen papirom za pečenje.
- Pecite u prethodno zagrejanoj rerni dok šargarepe ne postanu mekane i blago karamelizovane, oko 25-30 minuta, povremeno ih okrećući.
- Izvadite šargarepe iz rerne i ostavite da se malo ohlade.
- Prebacite šargarepe u posudu za serviranje, dodajte svež limunov sok i naseckane začinske biljke.
- Lagano promešajte i poslužite.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posna salata od pečenih šargarepa
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -