posna corba od tikvica recept

Posna čorba od tikvica

Sastojci za posnu čorbu od tikvica: 1/2 kg tikvica, 4 struka mladog luka ili dve glavice crnog luka, šoljica pirinča, mirođija, aleva paprika, nekoliko zrna belog bibera, ulje, so.
Posni karfiol sa sočivom

Posni karfiol sa sočivom

Sastojci za posni karfiol sa sočivom: 1 glavica karfiola,  1 šolja zelenog ili smeđeg sočiva, 2 šargarepe,  1 crveni luk,  2 čena belog luka,  2 kašike maslinovog ulja, sok od 1 limuna, 1 kašičica kurkume, so i biber po ukusu, sveži peršun za posipanje.
Posni kolač sa ananasom

Posni kolač sa ananasom

Sastojci za posni kolač sa ananasom: 1 konzerva ananasa u komadima (oko 400 g), 250 g brašna, 200 g šećera, 1 kesica praška za pecivo, 1 kesica vanilin šećera, 1/2 kašičice sode bikarbone, 1/4 kašičice soli, 1 kašičica cimeta, 100 ml biljnog ulja, 200 ml mineralne vode, 100 g kokosovog brašna.
medeno srce torta

Posna medeno srce torta

Sastojci za medeno srce tortu: 1 kg posnog keksa, 1 kg medenog srca (ređati tako da nema praznine između), 1,5 l gaziranog soka od pomorandže + 1 l za natapanje keksa i medenih srca (najbolje fanta), 5 pudinga od vanile, 500 g margarina, 4 kašike gustina, 250 g šećer u prahu, 11 kašika šećera.
Sirova torta sa šargarepom

Posna sirova torta sa šargarepom

Sastojci za posnu sirovu tortu sa šargarepom: 100g urmi bez koštica (potopiti u vrelu vodu dok ne omekšaju, otprilike 20 minuta), 300g suvih kajsija (potopiti u vrelu vodu dok ne omekšaju), 500g oljuštene i narendane šargarepe, 120 – 150g kokosovog brašna (ili mlevena heljda, orasi…), 1 kašičica burbon vanile, 1/2 kašičice cimeta, 1 kašika mlevene ljuske psilijuma (može i bez), 100 ml rastopljenog kokosovog ulja, 5 – 10 kašika meda (najbolje po ukusu zasladiti).
Posne nudle u soja sosu

Posne nudle u soja sosu

Sastojci za posne nudele u soja sosu: 200g nudli po izboru, 2 kašike soja sosa, 1 kašika maslinovog ulja, 2 čena belog luka,  1 crvena paprika, 1 šargarepa,  100g šampinjona, 1 mladi luk,  1 kašika  susamovog ulja (opciono), susam za posipanje (opciono).
kolac od sargarepe sa indijskim orahom i kardamomom

Posni kolač od šargarepe sa indijskim orahom

Sastojci za posni kolač od šargarepe sa indijskim orahom: 200 g rendane šargarepe, 300 g šećera, 50 g indijskog oraha, 50 g suvog grožđa, malo kardamoma u prahu, kockica posnog margarina, indijski orah za ukrašavanje.
posne oblande sa cokoladom

Posne oblande sa čokoladom

Sastojci za posne oblande sa čokoladom: 500 g šećera, 5 dl vode, 100 g posne čokolade, 1 margarin, 1 vanilin šećer, 4 kašike brašna, narendana kora pomorandže, 1 pakovanje oblandi.
Posna bajadera od smokava

Posna bajadera od smokava

Sastojci za posnu bajaderu od smokava:200g mekih suvih smokava,100g pečenih mlevenih badema,40g suvih kajsija,40g brusnica,2 kašike meda,50g mlevenog keksa,50g margarina,50ml soka od ceđene narandže,rendana korica od 1/2 narandže,1/2 kašičice cimeta,50g čokolade za kuvanje.Za glazuru:80g čokolade za kuvanje,3 kašike ulja,40g seckanih badema.
tuna bageti

Tuna bageti

Sastojci za tuna bagete: pola baget hleba, 1 konzerva tunjevine, nekoliko kašika paradajz pirea ili kečapa, 1 crvena paprika, 100-150 g kukuruza - iz konzerve ili kuvanog, sir od soje, po želji seckani mladi luk.
Posno varivo od kelja

Posno varivo od kelja

Sastojci za posno varivo od kelja: 1 glavica kelja, 2 šargarepe, 2 krompira, 1 veza paškanata, 1 crni luk, 2 čena belog luka, 2 kašike maslinovog ulja, 1 šolja pasulja (crvenog, belog ili drugog, prethodno potopljenog), 1 litar posnog povrćnog bujona, so i biber po ukusu, suvi začin po ukusu, sveži peršun za dekoraciju.
Kapri torta

Kapri torta

Sastojci za kapri tortu: 100g posne čokolade, 1 kašika ulja (ili margarina), 150g posnog šlaga. Podloga: 300g mlevenog posnog keksa (plazma), 100ml soka od pomorandže, 125 g šećera u prahu, 125g margarina. Fil od malina: 250g malina, 175ml vode, 125g šećera, 1 kesica pudinga od maline (40g). Fil od vanile: 2 kesice pudinga od vanile (80g), 600ml vode, 150g šećera, 125g margarina. 150g šećera, 125g margarina.