Posne punjene paprike sa kinoom

Posne punjene paprike sa kinoom

Sastojci za posne punjene paprike sa kinoom: 4 veće paprike (crvene, žute ili zelene), 1 šolja kuvane kinoe, 1 šolja iseckane šargarepe, 1 šolja iseckanog paradajza, 1/2 šolje iseckanog crnog luka, 2 čena belog luka,  2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, 1 kašičica origana, 1 kašičica suvog bosiljka.
zelena-boranija-sa-krompirom

Zelena boranija sa krompirom

Sastojci za zelenu boraniju sa krompirom: 400 g zelene boranije, 2 velika paradajza (ili paradajz pire), 1 glavica crnog luka, 2 krompira, maslinovo ulje, biljni začini.
Posno jelo sa boranijom

Posno jelo sa boranijom

Sastojci za posno jelo sa boranijom:2 tegle boranije,1 glavica luka,2 šargarepe,3 kašike konzerviranog paradajza,2 kašike brašna,1 kašika aleve paprike,1/2 šoljice maslinovog ulja,1/2 veze peršuna,1/2 veze mirođije,3 - 4 čena belog luka,voda,limun,so,biber - po ukusu.
Posne njoke u paradajz sosu sa povrćem

Posne njoke u paradajz sosu sa povrćem

Sastojci za posne njoke u pardajz sosu sa povrćem:500g posnih njoka,2 kašike maslinovog ulja,1 crni luk, 2 čena belog luka,1 crvena paprika,1 šargarepa, 1 tikvica,so i biber,sveži začini.Za sos:1 konzerva pasiranih paradajza,2 kašike paradajz pirea,1 kašika maslinovog ulja,1 crni luk,2 čena belog luka, 1 kašičica sušenog origana,1/2 kašičice sušenog bosiljka,so i biber.
Posna torta od žita recept

Posna torta od žita

Sastojci za posnu tortu od žita: Za kore: 250 g meda, 1/2 flaše piva, 200 g šećera, 300 g brašna, 1 kesica sode bikarbone. Za fil: 300 g mlevenih oraha, 300 g šećera, 150 g mlevenog kuvanog žita, 2 vanilin šećera, malo struganog oraščića.
posni slani rolat sa krompirom recept

Posni slani rolat sa krompirom

Sastojci za posni slani rolat: 1 kg krompira, 100 g spanaća ili veza blitve, 100 g pirinča, 2 šargarepe, veza peršuna, 100 g mariniranih šampinjona, 1/2 kašičice aleve paprike, 1/2 kašičice belog luka u prahu, 100 g posnog majoneza, 50 g kečapa, 50 g susama.
Posni hrskavi kroketi

Posni hrskavi kroketi

Sastojci za posne hrskave krokete:500g krompira,oko 100g palente / kukuruznog griza,50g posnog kačkavalja,so,biber,začini po ukusu.
Posni restovani krompir

Posni restovani krompir

Sastojci za posni restovani krompir: 500g krompira, 1 praziluk, 2 kašike ulja (suncokretovo ili maslinovo), 1 kašičica vegete, 1/2 kašičice aleve paprike, so i biber po ukusu.
Posne jafa oblande

Posne jafa oblande

Sastojci za posne jafa oblande:2dl biljnog mleka,250g margarina,300g šećera,100g čokolade,2 narandže (zamrznute),400g mlevenog keksa,250g mlevenih oraha.
Posne brze lepinjice

Posne brze lepinjice

Sastojci za posne brze lepinjice: 300g mekog brašna, 200ml ključale vode,  prstohvat soli.
Luk punjen kus-kusom na veganski način

Luk punjen kus-kusom na veganski način

Sastojci za luk punjen kus-kusom na veganski način: 6 većih glavica luka, 200g instant kus-kusa, 2 kašičice naseckanog đumbira, ulje, 1 čen sitno naseckanog belog luka, 2 kašičice maslinovog ulja, 2 kašičice badema (naseckanih na listiće), mleveni kumin, mleveni korijandar, 2 paradajza (oljuštena i iseckana na kockice), 1 šaka seckanog bosiljka, so, biber.
Posno ludo testo

Posno ludo testo

Sastojci za posno ludo testo:1kg brašna,50g kvasca,1 kesica praška za pecivo,600ml tople vode,100ml ulja,1 kašika šećera,2 kašičice soli.