Posne pljeskavice od krompira se pripremaju na sledeći način:
Krompir očistite, ogulite, isecite na kockice i skuvajte u slanoj vodi (pazite da se ne raskuva). Ocedite i ostavite da se ohladi.
Komadiće soje nalijte mlakom vodom i ostavite da nabubre, pa dobro ocedite.
Krompir dobro istiskajte gnječilicom, da dobijete ujednačenu masu. Dodajte brašno, pire od paradajza i soju, pa dobro izmešajte i začinite po ukusu.
Od dobijene smese formirajte deblje pljeskavice, pa svaku dobro uvaljajte u prezle i utapkajte prstima. Pržite u vrelom ulju i ređajte na kuhinjski papir da se ocedi višak masnoće. Služite toplo.
Sastojci za lažni ribu:
4 veća krompira,
2 konzerve tunjevine u komadima,
300 g posnog majoneza,
2 lista zelene salate,
limun,
so,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više