Đuveč sa somovinom Autor: Recept - 25/11/2013 831 FacebookViberWhatsAppTwitterPinterestCopy URL - Advertisement - Sastojci za đuveč sa somovinom: 750 g somovine, 1 dl ulja, 2 veće glavice crnog luka, 2 paprike iz turšije (ili sveže), 2 krompira, kašičica soli, biber, šoljica pirinča, 1 paradajz, peršunov list, kašičica aleve paprike. Đuveč sa somovinom se priprema na sledeći način: Ribu oprati, očistiti, iseći na komade i ostaviti da malo odstoji. Na ulju propržiti sitno naseckan luk i paprike isečene na kocke. Ubaciti ribu i oljušten, na kockice isečen krompir, posoliti, pobiberiti po ukusu i, uz dolivanje po malo vode, dinstati da krompir omekša. Zatim ubaciti pirinač, samleven paradajz, sitno iseckan peršunov list i alevu papriku. Naliti toplom vodom da ogrezne i peći u rerni na umerenoj temperaturi dok voda ne uvri. OCENITE RECEPT: Naziv recepta:Djuveč sa somovinom Objavljen: 2013-11-25Vreme za pripremu: 1H30MProsečna ocena: 5 Based on 2 Review(s) - Advertisement -