Kvasac rastvoriti u mlakoj vodi, dodati šećer i ostaviti da odstoji oko 10 minuta.
Zatim 3 šolje brašna staviti u činiju, u sredini napraviti udubljenje za nadošli kvasac, so i ulje.
Sve to mesiti dok masa ne postane ujednačena, a potom na dasci, uz postepeno dodavanje brašna, umesiti testo, loptasto ga oblikovati, prekriti salvetom i sačekati oko 60 minuta, da se masa udvostruči.
Testo premesiti i ostaviti da ponovo naraste, a zatim ga razvući oklagijom tako da se dobije testo za picu željene debljine.
Na testo staviti odgovarajuci fil i peći u pećnici.
Sastojci za kadaif:
400 g tankih rezanaca,
150 g biljnog margarina,
300 g šećera,
200 g oraha,
50 g suvog grožđa,
1 limun.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više