- Advertisement -
Sastojci za posne uštipke:
- 40 g svežeg kvasca,
- pola litra mlake vode,
- brašno po potrebi,
- ulje,
- šećer,
- vanilin ili prah šećer,
- so.
Posni uštipci se pripremaju na sledeći način:
- U malo mlake vode zamešati 40 g kvasca, posoliti ga, pa staviti malo brašna i ostaviti na toplo mesto da ukisne.
- Kada kvasac ukisne staviti ga u dublji sud sa malo ulja, malo šećera, soli i malo mlake vode.
- Sve to dobro zamesiti brašnom, da bude ređe nego što je testo za krofne
- Dobro izraditi testo varjačom, dok ne počne da se odvaja od suda.
- Ostaviti ga u istom sudu da kisne, pokriti belom salvetom i staviti na umereno toplo mesto, a kada testo ukisne ponovo ga promešati.
- Staviti u šerpu dosta ulja da se zagreje.
- Kašikom za supu vaditi uštipke i spuštati ih u vrelo ulje (kašiku najpre zamakati u ulje, a zatim njom vaditi uštipke) i pržiti ih tako da svaki uštipak ima mesto u šerpi, da se ne lepi za druge uštipke.
- Rumeno ispržene uštipke vaditi rupičastom kašikom, stavljati na okrugao tanjir i posuti šećerom u prahu ili vanilin šećerom.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 32 Review(s)
Posni uštipci
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -