U malo mlake vode zamešati 40 g kvasca, posoliti ga, pa staviti malo brašna i ostaviti na toplo mesto da ukisne.
Kada kvasac ukisne staviti ga u dublji sud sa malo ulja, malo šećera, soli i malo mlake vode.
Sve to dobro zamesiti brašnom, da bude ređe nego što je testo za krofne
- Sponzor recepta -
.
Dobro izraditi testo varjačom, dok ne počne da se odvaja od suda.
Ostaviti ga u istom sudu da kisne, pokriti belom salvetom i staviti na umereno toplo mesto, a kada testo ukisne ponovo ga promešati.
Staviti u šerpu dosta ulja da se zagreje.
Kašikom za supu vaditi uštipke i spuštati ih u vrelo ulje (kašiku najpre zamakati u ulje, a zatim njom vaditi uštipke) i pržiti ih tako da svaki uštipak ima mesto u šerpi, da se ne lepi za druge uštipke.
Rumeno ispržene uštipke vaditi rupičastom kašikom, stavljati na okrugao tanjir i posuti šećerom u prahu ili vanilin šećerom.
Sastojci za posni kapri sladoled na štapiću:
2 šolje jagoda, sveže ili smrznute,
1 šolja biljnog mleka (bademovo, sojino, kokosovo),
1/4 šolje agava sirupa ili drugog zaslađivača po izboru,
1 kašičica vanilin ekstrakta,
štapići za sladoled,
kalupi za sladoled na štapiću.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.U reduSaznaj više