Posni uštipci

Posni uštipci

Advertisement

Sastojci za posne uštipke:

  • 40 g svežeg kvasca,
  • pola litra mlake vode,
  • brašno po potrebi,
  • ulje,
  • šećer,
  • vanilin ili prah šećer,
  • so.

Posni uštipci se pripremaju na sledeći način:

  1. U malo mlake vode zamešati 40 g kvasca, posoliti ga, pa staviti malo brašna i ostaviti na toplo mesto da ukisne.
  2. Kada kvasac ukisne staviti ga u dublji sud sa malo ulja, malo šećera, soli i malo mlake vode.
  3. Sve to dobro zamesiti brašnom, da bude ređe nego što je testo za krofne.
  4. Dobro izraditi testo varjačom, dok ne počne da se odvaja od suda.
  5. Ostaviti ga u istom sudu da kisne, pokriti belom salvetom i staviti na umereno toplo mesto, a kada testo ukisne ponovo ga promešati.
  6. Staviti u šerpu dosta ulja da se zagreje.
  7. Kašikom za supu vaditi uštipke i spuštati ih u vrelo ulje (kašiku najpre zamakati u ulje, a zatim njom vaditi uštipke) i pržiti ih tako da svaki uštipak ima mesto u šerpi, da se ne lepi za druge uštipke.
  8. Rumeno ispržene uštipke vaditi rupičastom kašikom, stavljati na okrugao tanjir i posuti šećerom u prahu ili vanilin šećerom.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni uštipci
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
41star1star1star1stargray Na osnovu 31 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares