Posni štapići sa kikirikijem se pripremaju na sledeći način:
Margarin i ulje viljuškom izmešati, dodati pivo (vodu), kikiriki, prašak za pecivo, so i postepeno dodavati brašno dok se ne dobije smesa koja se ne lepi za ruke.
Razvući koru debljine prsta i iseći na štangle (ili na trake pa rolati), poređati u pleh i peći na 200 stepeni oko 20 min.
Sastojci za posnu musaku od krompira i jabuka:
500 g očišćenog krompira,
500 g očišćenih jabuka,
6 kašika ulja,
1 veća glavica crnog luka,
1 ravna kašičica suvog bosiljka,
2 dl belog vina,
1 dl vode,
1 kašičica šećera,
so,
mešavina začina,
biber.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više