Domaći sirup za sok od aronije se priprema na sledeći način:
U veliku šerpu stavite vodu i šećer da provri, dodajte oprane i očišćene bobice aronije pa pustite da ponovo provri, zajedno sa bobicama.
Dok čekate da provri, varjačom pritiskajte bobice da popucaju i ispuste sok.
Kada provri, kuvajte još minut-dva, sklonite sa vatre i ostavite da se tečnost potpuno ohladi.
Ohlađenu tečnost sipajte u cediljku i ako treba procedite još nekoliko puta. Ostavite desetak minuta da se voće potpuno ocedi od tečnosti.
Kad ste svo voće procedili, procedite još jednom kroz cediljku, na koju ste stavili čistu gazu ili filter za kafu, potom sipajte tečnost nazad u šerpu ili lonac. Prokuvajte još desetak minuta.
Dodajte sok od 1 limuna i sve dobro izmešajte.
Flaše operite i sterilišite. U zagrejane flaše sipajte vruć sok. Zatvorite flaše, ostavite da se potpuno ohlade i čuvajte ovaj sok na tamnom i hladnom mestu.
Od ove količine dobićete oko 1.75l do 2l sirupa od aronije.
Sastojci za posni kremasti potaž od špargli:1 veliki crni luk, sitno iseckan,2 šolje celera u štapu, sitno seckana,2-3 kašike maslinovog ulja,3 čena belog luka, izgnječena,1 šolja mladog krompira, oguljenog i sitno iseckanog,6 šolja vode ili bujona od povrća,¼ kašičice bibera,¾ kašičice soli,4 šolje špargli, sitno seckanih,½ šolje svežeg bosiljka, sitno seckanog,½ šolje svežeg peršunovog lišća, sitno seckanog,⅓ šolje indijskog oraha.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više