Očistite i isecite neoljušten plavi patlidžan na kocke, posoliti ga i ostaviti da odstoji u posudi kako bi pustio gorak sok. Treba da stoji 3-4 sata.
Nakon toga staviti u maslinovo ulje da se prži nekoliko glavica očišćenog crnog luka, zatim dodati 400 g oljuštenog paradajza, isečenog na uzdužne tanke kriške i očišćenog od semena. Dodati još 500 g tikvica isečenih na tanke kriške, sitno iseckan beli luk i nekoliko paprika, očišćenih od semena i žilica.
Nakon toga dodati plavi patlidžan, opran, oceđen i osušen od soli.
Pržiti i na kraju dodati začine, peršun, majoran i žalfiju, so i biber.
Sve to kuvati bar još pola sata da se dobro ukrčka, ali da ostane mekano i vlažno.
Sastojci za posnu čokoladnu tortu:
Za testo:
2 šolje vode,
2 šolje šećera,
1/2 šolje ulja,
3 šolje brašna,
3 kašike kakaoa,
2 kesice vanilin šećera,
2 kesice praška za pecivo,
1 kašičica ravna cimeta,
2 kašike ruma.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više