Posna torta sa ratlukom se priprema na sledeći način:
Sastaviti 5 šoljica ulja, 5 šoljica kisele vode, 7 šoljica šećera, struganu koru od limuna, 100 g suvog grožđa, kvasac i brašno pa od navedenih sastojaka zamesiti testo.
Testo ispeći iz dva puta pa pečene kore raseći tanko da se dobiju ukupno 4 kore.
NADEV: 500 g šećera i 500 g ratluka preliti vodom i ušpinovati. Dodati 300-400 g mlevenih oraha i 3 štangle čokolade pa premazati ohlađene kore.
Potrebno je da ova torta odstoji dan do dva pre upotrebe.
Sastojci za marinirani losos:
4 fileta lososa (po 150 g),
veza špargle,
kašika soja sosa,
2 kašike ulja za sos i ulje za prženje po potrebi,
2 kašičice meda,
2 kašičice smeđeg šećera,
kašičica svežeg ili pola kašičice suvog timijana,
pola kašičice sveže mlevenog bibera,
pola limuna,
so po želji.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više