- Advertisement -
Sastojci za posne marinirane pečurke:
- 500g svežih pečuraka,
- 1 crni luk,
- 2 čena belog luka,
- 1 šolja vode,
- 1/2 šolje sirćeta (jabukovo ili belo sirće),
- 1/4 šolje maslinovog ulja,
- 1 kašičica soli,
- 1 kašičica šećera,
- 1 kašičica senfa,
- 1/2 kašičice origana,
- 1/2 kašičice suvog bosiljka,
- prstohvat crnog bibera.
Posne marinirane pečurke se pripremaju na sledeći način:
- U velikom tiganju, na srednje jakoj vatri, propržite crni luk i beli luk u malo maslinovog ulja dok ne postanu staklasti.
- Dodajte pečurke u tiganj i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.
- U posebnoj posudi, kombinujte vodu, sirće, maslinovo ulje, so, šećer, senf, origano, bosiljak i crni biber. Dobro promešajte kako biste napravili marinadu.
- Dodajte marinadu u tiganj sa pečurkama i mešajte sve zajedno.
- Smanjite temperaturu i kuvajte pečurke u marinadi još 5-10 minuta.
- Sklonite tiganj sa vatre i ostavite pečurke da se ohlade u marinadi.
- Prebacite ohlađene pečurke u staklenku sa poklopcem i čuvajte u frižideru najmanje nekoliko sati ili preko noći kako bi se ukusi dobro sjedinili.
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:
Autor: 



Based on 3 Review(s)
Posne marinirane pečurke
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -