Posne marinirane pečurke se pripremaju na sledeći način:
U velikom tiganju, na srednje jakoj vatri, propržite crni luk i beli luk u malo maslinovog ulja dok ne postanu staklasti.
Dodajte pečurke u tiganj i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.
U posebnoj posudi, kombinujte vodu, sirće, maslinovo ulje, so, šećer, senf, origano, bosiljak i crni biber. Dobro promešajte kako biste napravili marinadu.
Dodajte marinadu u tiganj sa pečurkama i mešajte sve zajedno.
Smanjite temperaturu i kuvajte pečurke u marinadi još 5-10 minuta.
Sklonite tiganj sa vatre i ostavite pečurke da se ohlade u marinadi.
Prebacite ohlađene pečurke u staklenku sa poklopcem i čuvajte u frižideru najmanje nekoliko sati ili preko noći kako bi se ukusi dobro sjedinili.
Sastojci za baklavu sa suvim šljivama:
2 pakovanja tankih kora za baklavu (pitu),
1 kg mlevenih oraha,
500 g suvih šljiva,
1,5 kg šećera,
3 kesice vanilin šećera,
1 l vode,
1 limun,
ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više