Posne marinirane pečurke

1297
- Advertisement -

Posne marinirane pečurke

Advertisements

Sastojci za posne marinirane pečurke:

  • 500g svežih pečuraka,
  • 1 crni luk,
  • 2 čena belog luka,
  • 1 šolja vode,
  • 1/2 šolje sirćeta (jabukovo ili belo sirće),
  • 1/4 šolje maslinovog ulja,
  • 1 kašičica soli,
  • 1 kašičica šećera,
  • 1 kašičica senfa,
  • 1/2 kašičice origana,
  • 1/2 kašičice suvog bosiljka,
  • prstohvat crnog bibera.

Posne marinirane pečurke se pripremaju na sledeći način:

  1. U velikom tiganju, na srednje jakoj vatri, propržite crni luk i beli luk u malo maslinovog ulja dok ne postanu staklasti.
  2. Dodajte pečurke u tiganj i pržite ih nekoliko minuta dok ne omekšaju.
  3. U posebnoj posudi, kombinujte vodu, sirće, maslinovo ulje, so, šećer, senf, origano, bosiljak i crni biber. Dobro promešajte kako biste napravili marinadu.
  4. Dodajte marinadu u tiganj sa pečurkama i mešajte sve zajedno.
  5. Smanjite temperaturu i kuvajte pečurke u marinadi još 5-10 minuta.
  6. Sklonite tiganj sa vatre i ostavite pečurke da se ohlade u marinadi.
  7. Prebacite ohlađene pečurke u staklenku sa poklopcem i čuvajte u frižideru najmanje nekoliko sati ili preko noći kako bi se ukusi dobro sjedinili.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posne marinirane pečurke
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
51star1star1star1star1star Based on 2 Review(s)
- Advertisement -