- Advertisement -
Sastojci za posne mafine sa borovnicom:
- 2 šolje brašna (možete koristiti pšenično ili integralno),
- 1/2 šolje šećera,
- 1 kašičica praška za pecivo,
- 1/2 kašičice sode bikarbone,
- prstohvat soli,
- 1 šolja borovnica (svežih ili zamrznutih),
- 1 šolja bademovog mleka (ili drugog biljnog mleka),
- 1/3 šolje biljnog ulja (suncokretovo, kokosovo ili maslinovo),
- 1 kašičica vanilinog ekstrakta,
- 1 kašika limunovog soka.
Posni mafini sa borovnicom se pripremaju na sledeći način:
- Zagrejte rernu na 180°C. U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi pomešajte biljno mleko, biljno ulje, vanilin ekstrakt i limunov sok.
- Dodajte tečne sastojke u suve sastojke i mešajte dok se dobro ne sjedine. Dodajte borovnice i pažljivo ih umešajte u smesu.
- Kašikom sipajte smesu u kalupe za mafine, popunjavajući svaki kalup do dve trećine. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta, dok mafini ne dobiju zlatno-smeđu boju i čačkalica izvučena iz sredine ne izađe čista.
- Ostavite mafine da se hlade u kalupima 5 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posni mafini sa borovnicom
Autor:
posnajela.rs
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -