Posni mafini sa borovnicom

466
- Advertisement -

Posni mafini sa borovnicom

Advertisements

Sastojci za posne mafine sa borovnicom:

  • 2 šolje brašna (možete koristiti pšenično ili integralno),
  • 1/2 šolje šećera,
  • 1 kašičica praška za pecivo,
  • 1/2 kašičice sode bikarbone,
  • prstohvat soli,
  • 1 šolja borovnica (svežih ili zamrznutih),
  • 1 šolja bademovog mleka (ili drugog biljnog mleka),
  • 1/3 šolje biljnog ulja (suncokretovo, kokosovo ili maslinovo),
  • 1 kašičica vanilinog ekstrakta,
  • 1 kašika limunovog soka.

Posni mafini sa borovnicom se pripremaju na sledeći način:

  1. Zagrejte rernu na 180°C. U velikoj posudi pomešajte brašno, šećer, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so. U drugoj posudi pomešajte biljno mleko, biljno ulje, vanilin ekstrakt i limunov sok.
  2. Dodajte tečne sastojke u suve sastojke i mešajte dok se dobro ne sjedine. Dodajte borovnice i pažljivo ih umešajte u smesu.
  3. Kašikom sipajte smesu u kalupe za mafine, popunjavajući svaki kalup do dve trećine. Pecite u prethodno zagrejanoj rerni oko 20-25 minuta, dok mafini ne dobiju zlatno-smeđu boju i čačkalica izvučena iz sredine ne izađe čista.
  4. Ostavite mafine da se hlade u kalupima 5 minuta, a zatim ih prebacite na rešetku da se potpuno ohlade.
OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni mafini sa borovnicom
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
- Advertisement -