Posni slatkiši

Posni slatkiši podrazumevaju sve vrste posnih poslastica kao što su posne torte, posni kolači i drugi posni slatkiši koji se mogu pripremati i konzumirati za vreme posta, posnih slava, ali i svakodnevno.

posne-cokoladne-bombice

Posne čokoladne bombice

Sastojci za Posne čokoladne bombice: 200 g šećera u prahu, 200 g krupno seckanih oraha, 200 g rastopljene čokolade, voda.
Posne bombice od smokava

Posne bombice od smokava

Sastojci za Posne bombice od smokava: 200 g smokava, 200 g oraha, 350 g šećera, voda, sok od narandže, rum.
badem-tortice-posno

Posne badem tortice

Sastojci za Posne badem tortice: 250 g mlevenih oraha, 250 g šećera u prahu, sok od jednog limuna, kakao, 20 komada oljuštenih badema.
posne-kruske-sa-subarom

Kruške sa šubarom

Sastojci za Kruške sa šubarom: 10 manjih krušaka, 3 dl crnog vina, 150 g šećera, 3 klinčića, štapić cimeta, 1/2 limuna. Za ukrašavanje: 2 dl šlaga, kašika šećera u prahu, 30 g oraha.
kuvane-jabuke-sa-sljivama-posno

Kuvane jabuke sa šljivama

Sastojci za Kuvane jabuke sa šljivama: 4 jabuke, 1/2 l belog vina, kašika šećera, 4 suve šljive, 4 kašike marmelade od šljiva, kesica posnog šlaga od vanile.
Pijane banane

Pijane banane

Sastojci za Pijane banane: 3/4 l crnog vina, štapić cimeta, nekoliko klinčića, 3 banane, kašika likera od banana, šećer po ukusu.
posni slatki krompirici

Posni slatki krompirići

Sastojci za posne slatke krompiriće: 250 g šećera, malo vode, 250 g mlevenih oraha, 2 obarena propasirana krompira, 2 rebra rastopljene čokolade, kesica vanilin-šećera. Za ukrašavanje: kakao, šećer u prahu.
Posne kuglice od krompira

Posne kuglice od krompira

Sastojci za Posne kuglice od krompira: 250 g šećera, 250 g mlevenih oraha, 250 g barenog, pasiranog krompira.
Posne crno bele šnite recept

Crno-bele šnite

Sastojci za Crno-bele šnite: 500 g smokava ili suvih šljiva, 125 g šećera, 125 g oraha. Nadev: 125 g šećera, malo vode, 250 g mlevenih badema, kesica vanilin-šećera.
posne-bele-bombone

Posne bele bombone

Sastojci za Posne bele bombone: 500 g krupnog belog pasulja, 250 g šećera, 2 kesice vanilin-šećera, malo vode. Za ukrašavanje: šećer u prahu zamirisan vanilom.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -