Posni kestenčići
Sastojci za posne kestenčiće:
1 kg kestena,
šećer u prahu,
posna čokolada.
Postan lešnik desert
Sastojci za postan lešnik desert:
200 g šećera,
100 ml vode,
100 g mlevenih oraha,
100 g mlevenih badema,
100 g mlevenih lešnika,
50 g seckanih pečenih lešnika,
50 g seckanih badema,
50 g seckanih oraha.
Posna salama od voća
Sastojci za posnu salamu od voća:
200 g urmi,
200 g suvih smokava,
200 g mlevenih oraha,
100 g seckanih oraha,
100 g kandiranog voća,
50 g suvog grožđa,
200 g šećera,
5 kašika prah šećera.
Posne reform šnite
Sastojci za posne reform šnite:
680 g mlevenih oraha,
680 g šećera,
230 g meda,
6 štangli čokolade,
6 kesica vanilin šećera,
1,5 šolje kisele vode,
1,5 šoljice ulja,
18 kašika brašna,
200 g margarina,
kašika praška za pecivo.
Posne vanilice sa rakijom
Sastojci za posne vanilice:
1 šolja ulja,
čašica ljute rakije,
kafena šoljica prah šećera,
2 šolje mlevenih oraha,
šoljica brašna,
džem,
prah šećer za posipanje.
Posni išleri
Sastojci za posne išlere:
180 g margarina,
100 g prah šećera,
100 g pečenog mlevenog lešnika,
200 g brašna,
džem od kajsija.
Za glazuru:
250 g prah šećera,
100 g čokolade,
pola čaše vode,
kuglica margarina.
Posni kolačići od badema
Sastojcci za posne kolačiće od badema:
500 g brašna,
375 g margarina,
250 g mlevenih badema,
185 g šećera,
1 dl vode,
aroma gorkog badema,
50 g listića badema,
džem od kajsija.
Posne toblerone
Sastojci za posne toblerone:
200 g posne čokolade za kuvanje,
200 g posnog keksa,
100 g proprženih lešnika ili 100 g oraha,
2 kašike meda,
1 dl „koka-kole“,
200 g šećera,
150 g margarina.
Posna čokoladna torta sa rumom
Sastojci za posnu čokoladnu tortu:
450 g mlevenog posnog keksa,
strugana kora jednog limuna,
kašičica ruma,
150 g crne čokolade za kuvanje,
200 g margarina,
150 g šećera u prahu,
kašika kakaoa ili šećera u prahu za dekoraciju.
Pečena bundeva
Pečena bundeva se priprema na sledeći način:
Bundevu prepoloviti, iseći na kriške i peći u rerni (možete ih zamotati i u foliju, pa je skloniti pred kraj pečenja).