Posni slatkiši

Posni slatkiši podrazumevaju sve vrste posnih poslastica kao što su posne torte, posni kolači i drugi posni slatkiši koji se mogu pripremati i konzumirati za vreme posta, posnih slava, ali i svakodnevno.

posne toblerone recept

Posne toblerone

Sastojci za posne toblerone: 200 g posne čokolade za kuvanje, 200 g posnog keksa, 100 g proprženih lešnika ili 100 g oraha, 2 kašike meda, 1 dl „koka-kole“, 200 g šećera, 150 g margarina.
posna čokoladna torta recept

Posna čokoladna torta sa rumom

Sastojci za posnu čokoladnu tortu: 450 g mlevenog posnog keksa, strugana kora jednog limuna, kašičica ruma, 150 g crne čokolade za kuvanje, 200 g margarina, 150 g šećera u prahu, kašika kakaoa ili šećera u prahu za dekoraciju.
pecena bundeva

Pečena bundeva

Pečena bundeva se priprema na sledeći način: Bundevu prepoloviti, iseći na kriške i peći u rerni (možete ih zamotati i u foliju, pa je skloniti pred kraj pečenja).
palacinke sa bundevom

Posne palačinke sa bundevom

Sastojci za posne palačinke sa bundevom: palačinke, 200 g pečene bundeve, malo posnog margarina, šećer, voda, cimet.
posne stanglice od meda cokolade i kornfleksa

Posne štanglice od meda i čokolade

Sastojci za posne štanglice od meda i čokolade: 250 g meda, 150 g šećera, 100 g posne čokolade, 200 g posnog margarina, 250 g kornfleksa, 250 g sitnoseckanih oraha, vanilin šećer, limunov sok, ulje.
oblande sa orasima

Posna oblanda sa orasima

Sastojci za posnu oblandu sa orasima: 4 lista oblande, 500 g mlevenih oraha, 500 g šećera, sok od pola limuna, kakao.
posne palacinke sa pekmezom

Posne palačinke sa pekmezom

Sastojci za posne palačinke sa pekmezom: brašno, malo soli, voda, malo praška za pecivo, malo vode od kuvanog duleka, ulje.
dinja sa vinom

Dinja sa vinom

Sastojci za dinju sa vinom: 2 manje dinje, 280 ml slatkog vina, 8 kašika smeđeg šećera.
kikiriki stangle recept

Posne kikiriki štangle

Sastojci za posne kikiriki štangle: 500 g posnog keksa, 250 g slanog kikirikija, 1 margarin.
hilandarski rezanci recept

Hilandarski rezanci

Hilandarski rezanci se pripremaju na sledeći način: U ključalu, malo soljenu vodu, sipa se oko 5 kg rezanca, poklope se i ostave da se kuvaju. Skuvani i oceđeni rezanci, zavisno da li je posan ili mrsan dan, preliju se, tako vrući, maslinovim uljem i mrvicama od hleba, jer u Hilandru se, a tako bi trebalo da bude i u svakoj kući - HLEB NIKADA NE BACA!
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -