Naslovna Sastojci Crni luk

Sastojak: crni luk

hrskava pita sa tunjevinom recept

Hrskava pita sa tunjevinom

Sastojci za hrskavu pitu sa tunjevinom: 500 g kora za pitu, jedna konzerva tunjevine u komadima sa ukusom mirodjije (sipati i ulje iz konzerve), 100 g proklijale pšenice, jedna veza vlašca ili jedan crni luk i jedan paradajz.
supa od krompira i sargarepe

Posna čorba od krompira i šargarepe na vodi

Posna čorba od krompira i šargarepe se priprema na sledeći način: Velike krompire iz hilandarske bašte (svaki teži gotovo pola kilograma) kuvar, njegov pomoćnik, monasi koji trenutno nemaju drugih poslušanja i gosti operu, oljušte i iseckaju na kockice.
posni podvarak recept

Posni podvarak

Sastojci za posni podvarak: glavica kiselog kupusa, 2 glavice crnog luka, lovorov list, 1/2 kašike aleve paprike, 2 kašike ulja, biber u zrnu.
cufte od pecuraka recept

Posno ćufte od pečuraka

Sastojcci za posno ćufte od pečuraka: 500 g pečuraka, 1 glavica crnog luka, 4 kašike brašna, 2 kašičice praška za pecivo, peršunov list, ulje, biber, so.
rolnice od haringe recept

Rolnice od haringe

Sastojci za rolnice od haringe: 6 haringi, 2,5 dl belog vina, 1,25 dl sirćeta, 1 glavica crnog luka, 1 šargarepa, 1 praziluk, biber u zrnu, lovorov list, bobice kleke, mirođija, timijan, kiseli krastavci.
proprzena boranija sa zacinskim svetogorskim travama

Propržena boranija sa začinima

Propržena boranija sa začinima se priprema na sledeći način: Boranija se očisti, opere i prepolovi. Crni luk se očisti i isecka. Beli luk se sitno isecka.
paprike punjene ribljim mesom hilandarski kuvar

Paprike punjene ribljim mesom

Paprike punjene ribljim mesom se pripremaju na sledeći način: Punjene paprike se ne prave često u Hilandaru, jer obično ima mnogo gostiju, a priprema zahteva dosta posla. Doduše, i gosti se angažaju i pomažu: naberu paprike, skinu peteljke i semenke i operu ih.
hleb sa lukom recept

Posni hleb sa lukom

Sastojci za posni hleb sa lukom: 250-300 g crnog luka, 2 kašike ulja, 1 kašika suvog kvasca, 1 kašika šećera, 350 ml tople vode, 400-500 g brašna, 1 kašika soli, malo bibera.
djuvec od boranije recept

Posni đuveč od boranije

Sastojci za posni đuveč od boranije: 500 g boranije, 500 g paradajza, 3 glavice crnog luka, peršunovo lišće, ulje, so, čaša vode.
saran pecen u rerni recept

Šaran pečen u rerni

Sastojci za šarana pečenog u rerni: 1 kg šarana, 3 čena belog luka, 1 glavica crnog luka, 1-2 kašike brašna, 1 kašičica aleve paprike, 1 kašičica mešavine začina, 1-2 limuna, ulje, so.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -