Sastojak: crni luk
Oslić na krompiru
Sastojci za oslića na krompiru:
1 kg oslića,
1 kg krompira,
1 glavica crnog luka,
3 čena belog luka,
1 kašičica sitno seckanog svežeg ruzmarina,
1 kašičica kurkume u prahu,
so,
biber,
4 kašike maslinovog ulja,
sok od 1 limuna,
1,5 dl belog vina.
Posna čorba od povrća
Sastojci za posnu čorbu sa povrćem:
4 šargarepe,
2 peršuna,
2 paštrnaka,
1 glavica crnog luka,
1 manja tikvica,
1 paradajz,
250 ml soka od paradajza,
1 krompir,
1 dl (pola šolje) pirinča,
so,
biber,
ulje.
Postan sote sa povrćem
Sastojci za postan sote sa povrćem:
200 g šargarepe,
150 g crnog luka,
200 g patlidžana,
200 g tikvica,
300 g šampinjona,
3-4 kašike soja sosa,
2 kašike paradajz pirea,
peršun,
so,
biber,
ulje.
Šaran na mađarski način
Sastojci za šarana na mađarski način:
šaran od 2 kg,
3 glavice crnog luka,
100 g margarina,
2 crvene i dve zelene babure,
125 g svežih šampinjona,
2 dl riblje čorbe,
kašika aleve paprike,
2 dl crnog vina,
kašika brašna,
biber,
so.
Postan pilav sa povrćem
Sastojci za postan pilav sa povrćem:
1 babura,
2 paradajza,
šolja pirinča,
1 glavica crnog luka,
lišće celera,
ulje,
so,
biber,
začin od povrća.
Posna pašteta od pečuraka
Sastojci za posnu paštetu od pečuraka:
1/2 kg šampinjona,
100 g oljuštenog badema,
pola veze peršuna,
sok od pola limuna,
3 kašike ulja,
2-3 čena belog luka,
1 glavica crnog luka,
50 g posnog majoneza.
Posna jela za posnu slavu
Donosimo vam predlog slavskog menija za vašu posnu slavu. Posna jela za vašu posnu slavu možete pripremati i na neki drugi način, a na našem sajtu možete pronaći inspiraciju i posne recepte
Posni paprikaš od šampinjona
Sastojci za posni paprikaš od šampinjona:
400 g svežih šampinjona,
2 kašičice soli,
kašičica aleve paprike,
0,3 dl ulja,
biber,
2 lovorova lista,
1/2 kašičice čilija,
glavica crnog luka,
1,5 dl paradajz soka.
Posni makaroni sa šampinjonima
Sastojci za posne makarone sa šampinjonima:
250 g makarona,
2 glavice crnog luka,
500 g šampinjona,
2 kašike ulja,
šolja sosa od paradajza,
1 veza peršuna,
2 čena belog luka,
so,
biber,
origano.
Posna paradajz čorba
Sastojci za posnu paradajz čorbu:
500 g paradajza.
500 g domaćeg hleba,
1 čen belog luka,
4 lista bosiljka,
pola glavice crnog luka,
1 struk celera,
1 šargarepa,
100 ml mlake vode,
6 kašika maslinovog ulja,
so,
biber.