Posna čoko oranž torta

Posna čoko oranž torta

Sastojci za posnu čoko oranž tortu: Za kore: 3 čaše brašna (meko), 1 kašika kakaa, 1 kašika sode bikarbone, 2 čaše šećera, 2 čaše kisele vode ( mineralne). Za fil I: 150g čokolade ( za kuvanje), 5 kašika pekmeza/marmelade od narandže. Za fil II: 7,5dl đusa (soka od narandže), 5 kašika šećera, 3 kesice praška za puding ukusa vanile (120g), 175g margarina.
Posna musaka sa tunjevinom

Posna musaka sa tunjevinom

Sastojci za posnu musaku sa tunjevinom:1kg krompira,2 glavice crni + crveni luk,3-4 čena belog luka,2 konzerve tunjevine,3 šargarepe,po ukusu začini.Za preliv:75g (1/4 kocke) margarina,4 kašike brašna,500ml biljnog mleka.
Niška posna banica sa belim kukuruznim brašnom

Niška posna banica sa belim kukuruznim brašnom

Sastojci za Nišku posnu banicu sa belim kukuruznim brašnom: 500g kora za pitu, 200g belog kukuruznog brašna (ne palente), 150ml suncokretovog ulja, 250ml mlake vode, 1 kašičica soli, 12g praška za pecivo, 100ml vode, 100ml suncokretovog ulja za premazivanje.
Posni patlidžan u paradajz sosu

Posni patlidžan u paradajz sosu

Sastojci za posni patlidžan u paradajz sosu:2 patlidžana,800g paradajza iz tegle,1 glavica luka,3 čena belog luka,ulje,so,kumin,4 stabiljke peršuna.
Lisnate korpice sa paštetom od tunjevine

Korpice sa paštetom od tunjevine

Sastojci za korpice sa paštetom od tunjevine (za 10 korpica prečnika 7 cm): 2 konzerve tunjevine u komadu, 80 g maslina, bez koštice, 1 kašika senfa, 1 kašika posnog majoneza, malo rendane korice limuna, kašika seckanog svežeg peršuna, biber po ukusu, 500 g lisnatog testa.
Posne pihtije sa ribom

Posne pihtije sa ribom

Sastojci za posne pihtije sa ribom: 200g posnog majoneza + za ukrašavanje, 400g fileta ribe po želji, 170g tunjevine iz konzerve, 150g šargarepe, 200g graška, 200g kukuruza šećerca, 2-3 grančice celera, 2-3 grančice peršuna, 150g mariniranih šampinjona, so, mešavina začina, mleveni biber, 1l hladne vode, 40g Agar-Agara(posni želatin), aleva paprika, rukola, crne masline.
corba-od-kiselog-kupusa-sa-pecurkama recept

Čorba od kiselog kupusa sa pečurkama na vodi

Sastojci za kiseli kupus sa pečurkama: 500 g kiselog kupusa, 100 g svežih pečurki, 2 glavice crnog luka, 2 krompira, 1 šargarepa, 1 koren peršuna, 3 lovorova lista, 1 glavica belog luka, 2 kašike suve koprive, 6 zrna bibera, 3 suve paprike.
Posna musaka od karfiola

Posna musaka od karfiola

Sastojci za posnu musaku od karfiola: 1 veći karfiol, glavica crnog luka, šoljica pirinča, 2-3 paradajza, ulje, bio začin, so, biber, peršun, prezle.
Posni rolat od patlidžana sa humusom

Posni rolat od patlidžana sa humusom

Sastojci za posni rolat od patlidžana sa humusom: Rolat: 2 srednja patlidžana, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, sveži peršun za dekoraciju (opciono). Humus: 1 konzerva leblebija (oko 400g),  2 kašike tahinija (susamova pasta), 2 čena belog luka,  sok od 1 limuna, 2 kašike maslinovog ulja, so i biber po ukusu, voda (po potrebi za prilagođavanje teksture).
posna corba od lisicarki

Posna čorba od lisičarki

Za posnu čorbu od lisičarki potrebno je: 400 g lisičarki, glavica crnog luka, 50 g margarina, 3 čena belog luka, jedna šargarepa, kašika seckanog svežeg peršuna, beli biber, so po ukusu
namaz od sardine posnajela.rs

Posni namaz od sardine

Sastojci za posni namaz od sardine: 125 g margarina, 1 konzerva sardina, 1 glavica crnog luka, sok od 1/2 limuna, peršun, so, biber.
posna salata sa paprikom i pasuljem recept

Posna salata sa paprikom

Sastojci za posnu salatu sa paprikom: po jedna velika crvena i žuta paprika, 150 g crnog pasulja iz konzerve, glavica crvenog luka, sok od...