Posni špageti sa aromatičnim biljem se pripremaju na sledeći način:
Stavite da provri mnogo vode (testo se uvek bolje kuva u dosta vode).
Posolite vodu tek kada provri, pa sipajte testeninu i promešajte.
U međuvremenu oljuštite beli luk i isitnite ga u secku, dodajte začine i papričicu i još sitnite.
Zagrejte ulje u tiganju dovoljno širokom da u njega stanu i špageti i začini.
Sipajte začine na ulje tek da osete vatru na samo 30 sekundi.
Uzmite pola kutlače vode u kojoj se kuva testo i dodajte začinima. Mešajte varjačom dok ne ispari.
Procedite testo kuvano al dente i sipajte ga u tiganj, pošto ste pojačali vatru.
Upotrebite mašice za špagete da bi ste ih promešali, podižući ih i mešajući da bi dobro upili sok.
Začinite struganim biljnim sirom i poslužite.
Ovo je jednostavno jelo bogato mirisima, koje nikada neće razočarati. Savet: u nekim prodavnicama možete da nađete već spremnu mešavinu začinskog bilja. Onda je priprema ovog jela još jednostavnija i brža.
Sastojci za posni pilav sa šaranom:
šaran od 2 kg,
3-4 glavice crnog luka,
1/2 šolje pirinča,
šolja ulja za prženje luka,
3 kašike ulja za sos,
kašika brašna,
2 kašike aleve paprike.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više