Za tufahije odabrati vrstu jabuka koja se pri kuvanju ne raspada. Jabuke oprati, oljuštiti, pa kašičicom oštrog vrha ili nožem izvaditi srce i semenke.
Pripremljene jabuke staviti u ključalu vodu sa šećerom, vanilin šećerom i limunovim sokom. Kuvati desetak minuta i paziti da se jabuke ne raspadnu.
Kuvane i oceđene jabuke staviti na tacnu, a u vodu u kojoj su se kuvale dodati šećer i sok od limina, pa skuvati gust sirup.
Pomešati šećer, vanilin šećer, mlevene orahe, bademe, istruganu koru od limuna i dobro umućene banane. Sve dobro promešati, nafilovati jabuke i preliti ih sirupom.
Na kraju, tufahije ukrasiti pireom od banane i po jednom trešnjom iz kompota.
Sastojci za posne kuglice sa suvim voćem:
6 kašika brusnica ili suvog grožđa,
4 suve smokve,
6 urmi,
4 kašike mlevenih badema,
2 kašičice nezaslađenog kakao praha,
po pola kašičice mlevenog kardamoma i korijandera,
prstohvat morske soli i kašičica limunovog soka.
Za valjanje:
kakao u prahu,
kokos.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više