Praziluk izrezati na kolutiće, posuti začinom od povrća i dinstati na ulju dok ne omekša.
U prikladnu vatrostalnu posudu ili tepsiju složiti dinstani luk, dodati soli i bibera po želji, zatim staviti oceđen pasulj kome su prethodno dodati so i biber.
Na pasulj slagati kriške paradajza, izrezanu papriku, pa ponvo sve posoliti i pobiberiti.
Kašiku aleve paprike umešati u 2 dl vode u kojoj se kuvao pasulj i tom mešavinom preliti pasulj.
Peći na srednjoj temperaturi od 175 stepeni celzijusa oko 30 minuta, dok tečnost ne ispari.
Sastojci za posnu pitu sa pirinčem:
500 g tankih kora za pitu.
Za fil:
0,5 dl ulja,
struk praziluka,
200 g pirinča,
1 šargarepa,
50 g mariniranih pečuraka,
peršun,
biber,
so.
Za preliv:
1 dl ulja,
1 dl vode,
1/2 kesice praška za pecivo.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više