Naslovna Posna glavna jela Posne punjene paprike

Posne punjene paprike

Posne punjene paprike su omiljeno posno jelo mnogim domaćicama. Naravno, nije tako bez razloga. Posne punjene paprike su zaista veoma ukusan, možemo reći i veoma zdrav obrok, naročito kada se spreme na sledeći način:

Sastojci za posne punjene paprike:

  • 8 babura srednje veličine,
  • 2 glavice crnog luka,
  • 100 g pirinča,
  • 100 g pšenice,
  • 50 ml ulja,
  • aleva paprika,
  • kašika brašna,
  • biber,
  • so,
  • 2 dl soka od paradajza.

Posne punjene paprike se pripremaju na sledeći način:

  1. Pirinač i pšenicu odvojeno skuvajte u posoljenoj vodi, ocedite i isperite.
  2. Luk očistite i sitno iseckajte, te propržite na malo ulja.
  3. Dodajte vegetu, biber i so, umešajte pirinač i pšenicu, pa nalijte pola čaše vruće vode.
  4. Dinstajte povremeno mešajući dok se tečnost ne ukuva i nadev ne zgusne.
  5. Ako je potrebno, dodajte začine i skinite sa vatre.
  6. Paprike operite, pa im pažljivo odstranite peteljke i deo sa semenkama.
  7. Punite ih nadevom i ređajte u podmazanu šerpu.
  8. Nalijte paprike sokom od paradajza i čašom vode, pa kuvajte poklopljeno dok paprike ne omekšaju.
  9. Zgusnite zaprškom od malo ulja, brašna i aleve paprike, pa stavite u prethodno ugrejanu rernu na 200°C na 20 minuta da se zapeku.

Ako ste pravili ovo posno jelo, javite nam kako je ispalo. A možete i poslati neku sliku koju ćemo vrlo rado objaviti na našem Instagram profilu. Možda vam se svidi još jedan recept za punjene paprike i to sa orasima: Posne punjene paprike sa orasima. Prijatno!

OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Posne punjene paprike
Autor:
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
5 Based on 1 Review(s)

Exit mobile version