U jedan sud staviti 200 g brašna, 50 g šećera, malo sode bikarbone, istucati karanfilić i cimet, sok i koru od jednog limuna, 50 g samlevenih oraha, 2 kašike meda, pa sve zajedno umutiti i ostaviti pola sata da odstoji.
Potom testo izručiti na sto, oklagijom razvući testo, ne pretanko, pa vaditi od testa pogačice.
Pogačice poređati na pleh prethodno obložen pek papirom, staviti u pećnicu i peći na umerenoj temperaturi.
Sastojci za postan spanać sa pirinčem:
1 kg spanaća,
2 glavice crnog luka,
3 kašike ulja,
šoljica pirinča,
kašika paradajz pirea,
malo soli.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više