- Advertisement -
Sastojci za posni burek sa spanaćem:
- 500 g spanaća,
- 1 veća glavica crnog luka,
- so,
- biber,
- 300 ml vode,
- brašno po potrebi,
- ulje.
Posni burek sa spanaćem se priprema na sledeći način:
- Luk upržiti pa dodati skuvan i iseckan spanać, posoliti, pobiberiti po ukusu i dinstati još par min.
- Zamesiti testo od 300 ml vode, so i brašno po potrebi. Testo ne treba da bude previše tvrdo. Ostaviti testo da odmara pola sata.
- Zatim podeliti na 4 jednake jufke i uvaljati ih u ulju i ostaviti da odstoje sat vremena.
- Zatim razvući prvu koru sto je tanje moguće, poprskati je uljem i sklopiti je sa sve četiri strane, tako da se dobije kocka.
- Razvući drugu koru isto tako da bude tanka pa posuti uljem.
- Zatim ubaciti prvu koru koja je spakovana i uvijte drugu, treću koru isto razvući, poprskati je opet uljem, dodati prednodnu i dodati fil, zatim opet preklopite. Isti postupak je i sa četvrtom.
- Peći u rerni na 200°C oko pola sata.
Recept poslala Dušanka
OCENITE RECEPT:

Naziv recepta:




Based on 2 Review(s)
Posni burek sa spanaćem
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:





- Advertisement -