Naslovna Posna jela na vodi Kačamak na vodi

Kačamak na vodi

Kačamak

Sastojci za posni kačamak na vodi:

  • 300 gr belog ili žutog kukuruznog brašna,
  • 1/2 litre vode,
  • so.

Posni kačamak na vodi se priprema na sledeći način:

  1. Vodu posoliti i pustiti da provri.
  2. Kad voda provri, sipati brašno u tankom mlazu i neprekidno mešati.
  3. Dobro skuvan kačamak ne sme da ima grudvice, a kuva se najmanje desetak minuta na jakoj vatri uz neprekidno mešanje drvenom varjačom.
  4. Može se jesti sam ili kao prilog uz bilo koje jelo od ribe, riblji paprikaš, sataraš od povrća, sos od paradajza ili prepržen luk.
OCENITE RECEPT:
Naziv recepta:
Kačamak na vodi
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
3.5 Based on 15 Review(s)

Exit mobile version