U malo mlake vode zamešati 40 g kvasca, posoliti ga, pa staviti malo brašna i ostaviti na toplo mesto da ukisne.
Kada kvasac ukisne staviti ga u dublji sud sa malo ulja, malo šećera, soli i malo mlake vode.
Sve to dobro zamesiti brašnom, da bude ređe nego što je testo za krofne
- Sponzor recepta -
.
Dobro izraditi testo varjačom, dok ne počne da se odvaja od suda.
Ostaviti ga u istom sudu da kisne, pokriti belom salvetom i staviti na umereno toplo mesto, a kada testo ukisne ponovo ga promešati.
Staviti u šerpu dosta ulja da se zagreje.
Kašikom za supu vaditi uštipke i spuštati ih u vrelo ulje (kašiku najpre zamakati u ulje, a zatim njom vaditi uštipke) i pržiti ih tako da svaki uštipak ima mesto u šerpi, da se ne lepi za druge uštipke.
Rumeno ispržene uštipke vaditi rupičastom kašikom, stavljati na okrugao tanjir i posuti šećerom u prahu ili vanilin šećerom.
Sastojci za posne medene štangle:
šolja meda,
šolja vode,
šolja ulja,
kašičica sode bikarbone,
brašna po potrebi.
Fil:
2 šolje šećera,
3 šolje mlevenog kikirikija,
3 kašike ulja,
4 kašike votke za glazuru,
150 g šećera u prahu,
malo soka od limuna,
žuta kolačarska boja.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više