Posna torta sa ratlukom se priprema na sledeći način:
Sastaviti 5 šoljica ulja, 5 šoljica kisele vode, 7 šoljica šećera, struganu koru od limuna, 100 g suvog grožđa, kvasac i brašno pa od navedenih sastojaka zamesiti testo.
Testo ispeći iz dva puta pa pečene kore raseći tanko da se dobiju ukupno 4 kore.
NADEV: 500 g šećera i 500 g ratluka preliti vodom i ušpinovati. Dodati 300-400 g mlevenih oraha i 3 štangle čokolade pa premazati ohlađene kore.
Potrebno je da ova torta odstoji dan do dva pre upotrebe.
Sastojci za rolovane riblje filete sa sosom od rena:2 fileta morske ribe,2 mandarine,1 limun,morska so,ulje.Za prilog:1 manja muskatna bundeva,1 glavica ljubičastog luka,nekoliko čenova belog luka,majčina dušica,mešavina suvih začina,mleveni biber,maslinovo ulje.Za sos:3 kašike rendanog korena rena,nekoliko čenova belog luka,malo brašna,vode po potrebi,indijski orah,so.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više