Posna peciva

Posna peciva, posni recepti za peciva, domaća peciva, domaći recepti za posna peciva, domaća posna peciva

posne lepinje sa maslinama i belim lukom

Posne lepinje sa maslinama i belim lukom

Sastojci za posne lepinje sa maslinama i belim lukom: 500 g brašna, 4 dl mlake vode, 20 g kvasca, 1 kašičica soli, 1 kašičica šećera, 5 kašika maslinovog ulja, 100 g maslina (praznih ili sa paprikom), 5 čena belog luka.
posna strudla sa dzemom

Posna štrudla sa džemom

Sastojci za posnu štrudlu sa džemom: 600 g brašna, 2 dcl ulja, 4 kašičice šećera, 1 vanilin šećer, narendana korica limuna, sveži kvasac, 4 čaše kisele vode, džem po želji.
mediteranski hleb sa maslinama

Mediteranski hleb s pivom

Sastojci za mediteranski hleb s pivom: 600 g belog pšeničnog brašna, 400 g belog kukuruznog brašna, kašičica soli, 300 ml piva, 250 g posnog margarina, kesica i po praška za pecivo, malo origana, 100 g seckanih maslina.
posna pogača uvijača recept

Posna pogača uvijača

Sastojci za posnu pogaču uvijaču: kisela voda 300 ml, ulje 100 ml, šećer 1 kašičica, so 1 kašičica, brašno 600 g, kvasac 35 g, margarin 100 g.
hleb sa lukom recept

Posni hleb sa lukom

Sastojci za posni hleb sa lukom: 250-300 g crnog luka, 2 kašike ulja, 1 kašika suvog kvasca, 1 kašika šećera, 350 ml tople vode, 400-500 g brašna, 1 kašika soli, malo bibera.
pogaca sa tunjevinom recept

Posna pogača sa tunjevinom

Sastojci za posnu pogaču sa tunjevinom: 500 g brašna, 15 g kvasca, 3,5 dl vode, 3 kašike maslinovog ulja, 2 kašičice soli, 3 vezice mladog crnog luka, 200 g crnih maslina, 200 g tunjevine iz konzerve, 6 koktel paradajza, kašičica peršuna, sok od pola limuna, 3 kašičice maslinovog ulja.
zeljanik sa kukuruznim brasnom recept

Zeljanik sa kukuruznim brašnom

Sastojci za zeljanik sa kukuruznim brašnom: 600 g kukuruznog brašna, 500 g zelja, koprive ili spanaća, 1 šolja ulja, so, 1 prašak za pecivo.
posna projara sa lukom recept

Posna projara sa lukom

Sastojci za posnu projaru sa lukom: 3 vezice mladog crnog luka, 800 g kukuruznog brašna, 1 šolja ulja, so, mlaka voda po potrebi.
Posne pogačice

Posne pogačice

Sastojci za posne pogačice: po 100 g raženih, ovsenih, sojinih, pšeničnih i ječmenih pahuljica, kisela voda, crni luk (ili praziluk), beli luk, konzerva tunjevine, začini po izboru (so, biber, kurkuma, peršun, majčina dušica, senf, kečap…) povrće po izboru seckano na kockice (šargarepa, krompir, tikvice, keleraba, paprika, plavi paradajz, rotkva, blitva, spanać, sremuš…) brašno ili prezle.
lisnati integralni stapici

Lisnati integralni štapići

Sastojci za posne integralne štapiće: 500 g integralnog brašna, 300 g belog brašna, 1 prašak za pecivo, 1 dcl ulja, 3 dcl mlake vode, 1 margarin za premazivanje, susam za posipanje.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -