Riba i morski plodovi

riba, morski plodovi, jela od ribe, priprema jela od ribe, recepti za jela od ribe, riba recepti, recepti za pripremu ribe, spremanje jela od ribe, morski plodovi recepti, jela od morskih plodova

som u sosu od povrca

Som u sosu od povrća

Sastojci za soma u sosu od povrća: 400 g fileta soma, 2 kašike maslinovog ulja, 2 šargarepe, 1 koren peršuna, 1 crni luk, 1 koren celera, 2 paradajza, 1-2 feferona, 1 paprika, so, biber, peršunov list, supa od povrća.
smudj sa posnim majonezom

Smudj sa posnim majonezom

Sastojci za smuđa sa posnim majonezom: 3 kg smudja, 1 veza bele zeleni, 100 g šargarepe, 150 g korena celera, 1 glavica crnog luka, 2 lovorova lista, malo bibera u zrnu, šoljica i po belog vina, šoljica sirćeta, posni majonez, so.
marinirani losos

Marinirani losos

Sastojci za marinirani losos: 4 fileta lososa (po 150 g), veza špargle, kašika soja sosa, 2 kašike ulja za sos i ulje za prženje po potrebi, 2 kašičice meda, 2 kašičice smeđeg šećera, kašičica svežeg ili pola kašičice suvog timijana, pola kašičice sveže mlevenog bibera, pola limuna, so po želji.
pecena pastrmka

Pečena pastrmka

Sastojci za pečenu pastrmku: 4 pastrmke od po 300-400 g, 3 lista žalfije, peršun, 2 čena belog luka, 3/4 šolje suvog belog vina, 1,5 limun, 6 supenih kašika ulja, so, biber.
oslic na krompiru

Oslić na krompiru

Sastojci za oslića na krompiru: 1 kg oslića, 1 kg krompira, 1 glavica crnog luka, 3 čena belog luka, 1 kašičica sitno seckanog svežeg ruzmarina, 1 kašičica kurkume u prahu, so, biber, 4 kašike maslinovog ulja, sok od 1 limuna, 1,5 dl belog vina.
saran na madjarski nacin

Šaran na mađarski način

Sastojci za šarana na mađarski način: šaran od 2 kg, 3 glavice crnog luka, 100 g margarina, 2 crvene i dve zelene babure, 125 g svežih šampinjona, 2 dl riblje čorbe, kašika aleve paprike, 2 dl crnog vina, kašika brašna, biber, so.
orada na radicu recept

Orada na radiču

Sastojci za oradu na radiču: 4 orade od oko 350 g svaka, 2 glavice radiča, 4 čena belog luka, maslinovo ulje, biber, so.
kiselo slatki barbun

Kiselo slatki barbun

Sastojci za kiselo slatki barbun: 800 g barbuna, 80 g pinjola, 150 g suvog grožđa, 4 kašike belog vinskog sirćeta, 4 kašike maslinovog ulja, so.
pijani saran recept

Pijani šaran

Sastojci za pijanog šarana: šaran od oko 2 kg, 1 veza peršuna, 3-4 čena belog luka, 2 dl ulja, 0,5 l belog vina, list lorbera, nekoliko zrna belog bibera, so.
pastrmka sa karanfilicem

Pastrmka sa karanfilićem

Sastojci za pastrmku sa karanfilićem: 4 pastrmke od po 200 g, 4 klina karanfilića, 150 ml maslinovog ulja, brašno, peršun, so.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -