Naslovna Sastojci Peršun

Sastojak: peršun

skusa sa barenim povrcem

Skuša sa barenim povrćem

Sastojci za skušu sa barenim povrćem: 2 paketa odresaka skuše, 200 ml suvog belog vina, 100 ml ulja, 2 lista lorebera, 2 limuna, 2 šargarepe, 300 g prethodno skuvanog belog pasulja, 200 g karfiola, 2 veze peršuna, 200 g brokolija (možete koristiti i bundevu, tikvice i drugo povrće po želji), so, biber.
testenina-sa-somovinom-i-keljom

Testenina sa somovinom i keljom

Sastojci za testeninu sa somovinom i keljom: 4 fileta somovine (po 150 g), 2-3 kašike soka od limete, krupna morska so, krupnije mleven biber, manja glavica kelja, kašičica ulja, 500 g testenine bez jaja.
punjene lignje na mediteranski nacin

Punjene lignje na mediteranski način

Sastojci za punjene lignje na mediteranski način: 1 kg srednjih lignji, 2 čena belog luka, 50 ml belog vina, 500 g paradajza iz konzerve, 1 kg krompira, maslinovo ulje, malo vegete.
palenta sa pecurkama

Posna palenta sa pečurkama

Sastojci za posnu palentu sa pečurkama: 160 g praziluka ili crnog luka, 650 g paradajza, 400 g svežih šampinjona, 200 g kuvanog paradajza, 15 g seckanog peršuna, 15 g seckanog lista celera, 200 g palente, 3-4 čena belog luka, 0,5 dl belog vina, so, bosiljak, začini po ukusu.
Čorba od karfiola recept

Posna čorba od karfiola

Sastojci za posnu čorbu od karfiola: 1 manja glavica karfiola, 2 kašike biljnog začina, 1/3 morskog oraščića, 1/2 veze peršunovog lista, 3 kašike brašna, jabukovo sirće ili limun, so.
snite od sociva i pecurki

Posni šnite od sočiva i pečurki

Sastojci za posno šnite od sočiva i pečurki: 500 g sočiva, 375 g pečurki po želji, 250 g smrznutog kukuruza, 2 krompira, 2 šargarepe, 2 čena belog luka, glavica crnog luka, pola kašičice sušene majčine dušice, pola veze peršuna, kašika brašna, ulje, so, biber.
posne sarme u bundevi recept

Posne sarme u bundevi

Sastojci za posne sarme u bundevi: bundeva srednje veličine, glavica kiselog kupusa, 200 g pirinča, 3-4 kašike ulja, glavica luka, 2 šargarepe, 2 crvene paprike, veza peršuna, 2 kašike paradajz pirea, so, biber.
riba punjena povrcem recept

Riba punjena povrćem

Sastojci za ribu punjenu povrćem: dve veće morske ili rečne ribe po želji (skuša, smuđ, pastrmka), 1 kg krompira, 300 g šargarepe, 250 g smrznutog graška, 2-3 manje glavice crnog luka, 2 čena belog luka, 3-4 kašike povrtnog bujona iz kocke, veza peršuna, 3-4 kašike ulja, limun, biber, so, pomorandža.
posna pita sa keljom

Posna pita sa keljom

Sastojci za posnu pitu sa keljom: 500 g gotovih kora za pitu, 100 g crnog luka, 150 g pirinča, 500 g kelja, 100 ml ulja, so, biber, suvi začin, seckani peršun.
pljeskavice-od-ribe recept

Pljeskavice od ribe

Sastojci za pljeskavice od ribe: 1,5 kg ribe, so, biber, lorber, 1 glavica crnog luka, 2-3 čena belog luka, peršun, prezla, ulje, brašno.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -