Naslovna Sastojci Ulje

Sastojak: ulje

Posna torta sa šargarepom

Posna torta sa šargarepom

Sastojci za posnu tortu sa šargarepom:Za koru:2 šolje rendane šargarepe,1 šolja smeđeg šećera,1/2 šolje biljnog ulja,1/2 šolje posnog biljnog mleka,1 kašika jabukovog sirćeta,1 kašičica ekstrakta vanile,2 šolje integralnog brašna,1 kašičica praška za pecivo,1/2 kašičice sode bikarbone,1/2 kašičice cimeta,prstohvat soli,1/2 šolje seckanih oraha (opciono).Za krem:1 šolja posne kisele pavlake,1/2 šolje posnog krema od šargarepe (možete sami napraviti blendanjem kuvane šargarepe sa malo vode),1/2 šolje smeđeg šećera,1 kašičica ekstrakta vanile.
Posni sos od sojinog mleka

Posni sos od sojinog mleka

Sastojci za posni sos od sojinog mleka:1 šolja sojinog mleka (bez dodatih šećera),2 kašike posnog brašna (npr. integralno brašno),2 kašike posnog biljnog ulja (npr. ulje od suncokreta ili maslinovo ulje),1 kašika posnog sirćeta (npr. jabukovo sirće),1 kašika posnog soja sosa,1/2 kašičice belog luka u prahu,1/2 kašičice crnog bibera,so po ukusu.
Posni kolač sa bademom

Posni kolač sa bademom

Sastojci za posni kolač sa bademom:Za testo:1 šolja badema (najbolje je koristiti sirove bademe),1 šolja brašna (posnog, po mogućstvu integralnog),1/2 šolje smeđeg šećera,prstohvat soli,1 kašičica praška za pecivo,1/4 šolje ulja (kokosovo ulje ili ulje po vašem izboru),1/4 šolje vode,1 kašičica ekstrakta vanile.Za preliv:1/4 šolje bademovog mleka (ili drugog biljnog mleka),1/4 šolje smeđeg šećera,1/4 šolje kokosovog ulja,1 kašičica ekstrakta vanile.
Posna musaka od tikvica i koprive

Posna musaka od tikvica i koprive

Sastojci za posnu musaku od tikvica i koprive:2 tikvice isečene na uzdužne trake,2 sitno sečene glavice luka,2 rendane šargarepe,1 crvena paprika isečena na manje kocke,1 šolja pirinča dugo zrno (2dl),100g koprive,1 veza sremuša (ako ima) ili 2-3 čena belog luka,so,biber4 kašike uljabiljna pavlaka.
Posni pasulj sa bundevom

Posni pasulj sa bundevom

Sastojci za posni pasulj sa bundevom:500g pasulja (beli ili bilo koji drugi),2 glavice crnog luka sitno seckanog,1 sveža crvena paprika sečena na manje komade,3 čena belog luka sitno seckanog,200g očišćene bundeve isečene na manje komade,1 manji koren celera isečen na manje komade,1 kašičica soli,biber u zrnu (5-6 kom),1 list lovora,1 kašika slatke začinske paprike,svež peršun,½ dl ulja (ako ne pravite na vodi),5dl pasiranog paradajza,vruća voda za nalivanje.
Posni kolač sa makom i višnjama

Posni kolač sa makom i višnjama

Sastojci za posni kolač sa makom i višnjama:400g brašna100g mlevenog maka150g višanja bez koštice200g šećera1 kesica praška za pecivo1 kesica vanilin šećera4dl vode1,5dl ulja.
Posne rolnice sa orasima i lešnicima

Posne rolnice sa orasima i lešnicima

Sastojci za posne rolnice sa orasima i lešnicima:8 tankih kora za pitu,250g mlevenih oraha,250g mlevenih lešnika,150ml ulja.Za preliv:400g šećera,350ml vode,1 limun.
Posni beli kolač sa makom

Posni beli kolač sa makom

Sastojci za posni beli kolač sa makom: 500g brašno, prstohvat soli, 1 prašak za pecivo, 400ml sojinog mleka, 400g šećera, 200ml ulja, 100g maka.
Posna čorba od heljde sa gljivama

Posna čorba od heljde sa gljivama

Sastojci za posnu čorbu od heljde sa gljivama:100g heljde,100g svežih šampinjona,1,5l supe od povrća,1 glavica crnog luka,2 kašike ulja,2dl biljne pavlake,1 kašika sitno seckanog lista peršuna,so,mleveni crni biber.
Posni bakalar u krem sosu od praziluka

Posni bakalar u krem sosu od praziluka

Sastojci za posni bakalar u krem sosu od praziluka:6 fileta bakalara ili bele ribe po želji,so, biber,20g margarina,30ml ulja,1 struk praziluka,250ml biljne pavlake za kuvanje.
- Advertisement -

Najčitaniji recepti

- Advertisement -