Posni majonez na tri načina

3. Posni majonez sa limunom

Posni majonez

Advertisement

Potrebno je:

  • 6 ravnih kašika gustina,
  • 24 kašike vode,
  • 3 kašičice senfa,
  • 9 kašika ulja,
  • sok od 1/2 limuna,
  • biber,
  • so.

Priprema:

  1. 6 ravnih kašika gustina dobro izmešati sa 24 kašike vode da se razbije svaka grudvica, pa sve skuvati da se zgusne.
  2. Kad se masa prohladi, uz neprekidno mućenje mikserom dodati prvo 3 kašičice senfa, a zatim jednu po jednu 9 kašika ulja i na kraju sok od 1/2 limuna.
  3. Mutiti da sve bude kompaktno.
  4. Dodati soli i bibera prema ukusu.
  5. Ostaviti da stoji na hladnom, najmanje 1 sat pre služenja ili korišćenja u pripremi drugih posnih jela.
1 od 3

OCENITE RECEPT:
recipe image
Naziv recepta:
Posni majonez
Objavljen:
Vreme za pripremu:
Prosečna ocena:
31star1star1stargraygray Na osnovu 217 ocena(e)

Pin It on Pinterest

Shares