Rižoto sa pečurkama i crnim vinom se priprema na sledeći način:
Propržiti na ulju sitno iseckan crni luk, dodati sečene šampinjone, promešati, malo propržiti, pa dodati pirinač, vino, začine i dodavati po malo vode, uz neprekidno mešanje narednih 10 do 15 minuta.
Rižoto je gotov kada pirinač nije tvrd, ali nije ni raskuvan.
Sastojci za posne pljeskavice od pirinča i pire krompira:
1 šolja (2,5 dl) kuvanog pirinča,
1 šolja pire krompira,
150 g crnog luka,
2 čena belog luka,
1 kašika svežeg iseckanog peršuna,
3 kašike prezli,
so i biber po ukusu,
ulje.
Koristimo kolačiće kako bi smo Vam osigurali najbolje korisničko iskustvo. Daljim korišćenjem ovog sajta smatraćemo da se slažete sa upotrebom kolačića.
U reduSaznaj više